«Ο κ. Αθανασίου να απεξαρτηθεί από κάθε δέσμευση για απομάκρυνση των δικαστηρίων από τον Πειραιά»

 Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 – 90,4 FM». Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στο θέμα μετεγκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου, επιτέθηκε εκ νέου στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και ξεκαθάρισε ότι «τα Δικαστήρια θα γίνουν στη Ράλλειος Σχολή». Ο κ. Μιχαλολιάκος επεσήμανε ακόμα ότι «εκτελούνται έργα 100 εκατ. ευρώ στη πόλη» ενώ δεσμεύθηκε ότι θα παραδώσει ένα καθαρό Πειραιά.

«Ο κ. Αθανασίου να σταματήσει κάθε σκέψη και να απεξαρτηθεί από κάθε δέσμευση για απομάκρυνση των δικαστηρίων από τον Πειραιά. Το Δικαστικό Μέγαρο θα γίνει στη Ράλλειο Σχολή τελεία και παύλα. Μην εκθέτετε άλλο την πολιτική κ. Αθανασίου. Η πολιτική είναι πολύ σοβαρό πράγμα. Αν το αντέχετε να ασχοληθείτε, αλλιώς επιστρέψετε στο συνδικαλισμό που κάνατε».

«Εκτελούνται έργα, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ»

Συνεχίζοντας ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος ανέφερε τα εξής: «Σε μια εποχή που η χρηματοδότηση του Δήμου μειώθηκε κατά 60% και τα ίδια έσοδα του Δήμου μειώθηκαν κατά 70%, εμείς καταφέραμε και αποπληρώσαμε 40 εκατομμύρια από δόσεις παλαιότερων δανείων. Σε μια εποχή που η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου είχε τιναχθεί στα ύψη, είχε φτάσει περίπου το απόλυτο. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω π.χ. ότι στο Δήμο Πειραιά δεν έμεινε κανένα παιδάκι χωρίς Βρεφονηπιακό Σταθμό, ότι δεν υπάρχει κανένας άστεγος, ότι δεν υπάρχει κανένας πεινασμένος, κανένας χωρίς γιατρό, κανένας χωρίς φάρμακα, κανένας χωρίς ενισχυτική κοινωνική διδασκαλία, δηλαδή δωρεάν φροντιστήριο, εμβόλια και όλα αυτά που συνιστούν μια υψηλής ποιότητας κοινωνική πολιτική.

Και εκτός όλων των άλλων, το Δημοτικό μας Θέατρο λάμπει, με την ποιότητα των έργων τα οποία παρουσιάζει κι αποδεικνύει ότι ο Πειραιάς ξαναβρήκε την πολιτιστική του ταυτότητα. Ταυτόχρονα εκτελούνται έργα, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, όταν στις τρεις προηγούμενες τετραετίες εκτελέστηκαν έργα 10 εκατ. ευρώ.

«Θα παραδώσω ένα καθαρό Πειραιά»

Συνεχίζοντας, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος  είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, που άντεξαν την περίοδο της κρίσης και τους νεοπροσληφθέντες συμβασιούχους, που όλοι μαζί ξεβρομίσαμε τον Πειραιά. Θα τον παραδώσω την επόμενη εβδομάδα ασπρισμένο, βαμμένο και λουλουδιασμένο. Θα ξαναφυτευτούν όλες οι ζαρντινιέρες κι όλα τα παρτέρια.

Μετά τις αρρυθμίες που προκαλεί κάθε εκλογική διαδικασία – η Δημοκρατία έχει και παρενέργειες – εκεί που δεν μπορούσαμε επειδή είχαμε τις απώλειες των συμβασιούχων, τώρα τους έχουμε ξανά και είμαστε παρόντες και εγώ και ο κ. Βοϊδονικόλας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες και καθαρίζουμε τον Πειραιά.

Υπάρχει το πάθος. Δεν έχει σημασία που στις 31 Αυγούστου φεύγω. Ο Πειραιάς μένει. Και η Δημοκρατία πρέπει να έχει κανόνες και αξίες, που θα τις υπηρετούμε όλοι και προ παντός οι εντός εισαγωγικών ηττημένοι. Ο πολιτικός δεν φαίνεται την ώρα του θριάμβου του, όπου τον πιάνει ενίοτε και η αλαζονεία, φαίνεται την ώρα της ήττας. Τότε αποδεικνύει, αν αυτό που έκανε, το έκανε από αγάπη προς την πόλη ή από αγάπη προς τον εαυτό του».

«Οι πολίτες να κάνουν κοινωνική χρήση των έργων»

Μεταξύ άλλων ο Βασίλης Μιχαλολιάκος υπογράμμισε: «Θέλω να παρακαλέσω τους Καμινιώτες να κάνουν κοινωνική χρήση των έργων. Να δώσουν αγάπη και παρουσία στο πρώην στρατόπεδο Παπαδογιώργη. Γιατί αν δεν το υπερασπιστούν οι πολίτες θα ξαναμπούν καταπατητές. Δεν μπορούμε να έχουμε σε κάθε κτίριο από 3 φύλακες την ημέρα. Εγκαταστήσαμε το Διαμέρισμα εκεί ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Φτιάξαμε παιδική χαρά, φτιάξαμε πάρκο, φτιάξαμε συντριβάνια, ενόσω οι καταπατητές ήσαν μέσα. Μου έλεγαν: «θα διώξετε τους καταπατητές και δεν θα γίνει κοινωνική έκρηξη;» Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι υπέρ του Πειραϊκού λαού κι όχι μιας ομάδας που καταπατεί».

«Να αναδειχθούν τα Μακρά Τείχη»

Καταλήγοντας, ο απερχόμενος δήμαρχος τόνισε:  «Τα Μακρά Τείχη είναι η πολιτιστική ταυτότητα του Πειραιά μαζί με το νεώτερο μνημείο, το Δημοτικό μας Θέατρο. Δεν μπορεί να είναι κρυμμένα μέσα σε μπάζα. Να έχουν περάσει τρισεκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκά χρήματα – προσβάλλοντας έτσι και τη μνήμη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που μας έβαλε στην Ευρώπη – κι αυτά να εξακολουθούν να είναι θαμμένα και να υπάρχει μόνο μια ταμπέλλα που να λέει: «Υπουργείο Πολιτισμού». Σαν δεν ντρέπονται όσοι πέρασαν από εκεί, από το 2005 μέχρι τώρα! Είπαμε λοιπόν με τον Κώστα Τασούλα, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος με βαθειά πολιτιστική συνείδηση – είναι ενήμερος και ο Πρωθυπουργός ο οποίος έχει ακόμη βαθύτερη – ότι είναι η ευκαιρία σας τώρα.

Ο κ. Τασούλας θα κατέβει στον Πειραιά εντός των προσεχών ημερών θα το δει και θα κινήσει κάθε θεμιτή διαδικασία για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Για να αναδειχθούν και να φωτιστούν τα τείχη, να φύγουν τα μπάζα, να κατασκευαστεί ξύλινος πεζόδρομος, περιπατητικός, με πέτρα όπου αυτό δεν γίνεται από ξύλο, λόγω υψομετρικών διαφορών και να είναι η τιμή και το καμάρι και η βιτρίνα του Πειραιά, από θαλάσσης και από στεριάς. Όπως είναι γνωστό, έχουμε κάνει μονόδρομο την Πειραϊκή, θα γίνει και ποδηλατόδρομος και ξύλινος πεζόδρομος. Θα είναι ο ομορφότερος περιπατητικός χώρος στον κόσμο.

About kymaeditor

Check Also

Νέα γκράφιτι στα Σχολεία του Ρέντη και της Νίκαιας

Γκράφιτι δημιουργήθηκαν τις τελευταίες λίγες εβδομάδες στις προσόψεις του 4ου Νηπιαγωγείου Ρέντη και των Δημοτικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *