«Ο κ. Βαρβιτσιώτης μην παριστάνει τον αμέτοχο στα οξύτατα προβλήματα της ακτοπλοΐας»

Επίθεση στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τα προβλήματα της ακτοπλοϊας  εξαπέλυσε ο υπεύθυνος του τομέα της Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του κόμματος της Κουμουνδούρου, Νίκος Συρμαλένιος.

Αναλυτικά η δήλωση:

Το αίτημα για εισαγγελική παρέμβαση της συναδέλφου βουλευτή Σάμου Αγνής Καλογερή για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σχετικά με τη συνεχιζόμενη ανασφάλεια που έχει προκληθεί στους πολίτες και στους τουρίστες επισκέπτες του Βορείου Αιγαίου, αποτελεί το ύστατο διάβημα προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, μήπως τελικά το υπουργείο υποχρεωθεί να αναζητήσει λύσεις στα οξύτατα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και όχι μόνο.

Τα συνεχή προβλήματα των πλοίων European Express, Θεόφιλος και Μυτιλήνη, που καταλήγουν είτε σε ανεκτέλεστα δρομολόγια, είτε σε πολύωρες καθυστερήσεις, που έχουν ξεκινήσει προ πολλού και συνεχίζονται μέσα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες κατοίκους των νησιών αλλά και επισκέπτες, με προφανείς δραματικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών και στον τουρισμό.

Ο υπουργός και συνολικά η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΙ, οφείλουν να αναζητήσουν λύσεις μέσα από το ήδη υπάρχον θεσμοθετημένο πλαίσιο και όχι να παριστάνουν τους απλούς παρατηρητές των εξελίξεων, ή να απεργάζονται λύσεις για διακοπή αζημίως των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας, που νομοτελειακά θα οδηγήσει πολλά νησιά εκτός συγκοινωνίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα το χειμώνα.

Αντί λοιπόν να εξαντλούνται σε Ημερίδες καθησυχαστικού περιεχομένου, όπως αυτή που οργανώνεται στη Μυτιλήνη τη Δευτέρα 25/8, ας αποφασίσουν επιτέλους να συγκρουστούν και με τα εφοπλιστικά συμφέροντα, που για χρόνια κερδοσκοπούν στην ακτοπλοΐα της χώρας.

Καλούμε τον υπουργό εδώ και τώρα να δρομολογήσει λύσεις προς όφελος των νησιωτών,  του τουρισμού και του κοινωνικού συνόλου.

About kymaeditor

Check Also

Δύο νέες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στην Πελοπόννησο, ανακοίνωσε ο ΥΝΑΝΠ Γ. Πλακιωτάκης

Στην Τρίπολη, μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, βρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *