Ο Λοβέρδος «καρφώνει» τον Αρβανιτόπουλο για την Παιδεία

 «Καρφιά»  κατά του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου έριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Παιδείας μίλησε στο Star  για την απόφασή του, να μην ανοίξουν τελικά νωρίτερα τα σχολεία τη ερχόμενη σχολική χρονιά, σε αντίθεση με τα όσα είχε ανακοινώσει ο προκάτοχός του.

«Παρέλαβα από τον κ. Αρβανιτόπουλό πρόβλημα καθυστέρησης των μεταθέσεων κατά ένα μήνα -που δεν φταίει εκείνος για αυτό- γεγονός όμως που συνιστά πρόβλημα μεγάλο για να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα. Άρα χρειαζόμαστε αυτή τη βδομάδα για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου. «Μέσα Ιουνίου και δεν έχουν ολοκληρωθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανέφερε πάντως πως δεν είχε υπογραφεί από τον κ. Αρβανιτόπουλο η έναρξη νωρίτερα του σχολικού έτους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ακόμη πως ενημερώθηκε από τον κ. Αρβανιτόπουλο ότι φέτος οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών θα είναι 6.500 χιλιάδες, ωστόσο «ο γενικός γραμματέας του υπουργείου με ενημερώνει ότι θα είναι 9.500». «Άρα οι αναπληρωτές θα πρέπει αν είναι περισσότεροι, που σημαίνει παραπάνω κόστος», ανέφερε.

About kymaeditor

Check Also

Γοργοπόταμος: 80 χρόνια από τότε που άλλαξε η ιστορία

Με την καθιερωμένη εκδήλωση στη γέφυρα του Γοργοπόταμου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *