Ο Πειραιάς τίμησε τον Λάκωνα ποιητή, Γιάννη Ρίτσο

Eκδήλωση- αφιέρωμα προς τιμήν του Λάκωνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου, με τίτλο «Μάνη- λουλούδια από πέτρα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο.

Στην εκδήλωση – αφιέρωμα , η οποία έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου, προβλήθηκε ένα ιστορικό ντοκουμέντο όπου ο ποιητής της Ρωμιοσύνης Γιάννης Ρίτσος απήγγειλε  Γιάννη Ρίτσο ενώ πραγματοποιήθηκε προβολή της οπτικοακουστικής δημιουργίας του Σαράντου Σακελλάκου, με τίτλο: «Μάνη λουλούδι από πέτρα».

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ιστορικός και συγγραφέας, Σαράντος Καργάκος.

Οι παρόντες και οι απουσίες

Το παρών στο Δημοτικό Θέατρο έδωσε ο Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο δήμαρχος της πόλης φυσικά και οικοδεσπότης της βραδιάς Βασίλης Μιχαλολιάκος, η κόρη του, Νόρα Μιχαλολιάκου και ο Κώστας Κατσαφάδος. Αναφοράς χρίζει ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιά ήταν ο μόνος από τους Πειραιώτες βουλευτές που έδωσε το παρών στην εκδήλωση, αφού οι υπόλοιποι έλαμψαν δια της απουσίας τους. Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου και φίλος της Μάνης, Στέλιος Διαμαντίδης ήταν ένας εξ αυτών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, όπως επίσης δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι.

Στο «στολίδι» της πόλης προκειμένου να τιμήσουν τον μεγάλο Γιάννη Ρίτσο ήταν ακόμα η πρόεδρος Ένωσης Γυναικών Μάνης, πολλές μανιάτισσες και μανιάτες.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Ο Τρανός Χορός στη Βλάστη και το Πανηγύρι στο Συρράκο εγγράφονται στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

«Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε δύο ορεινές κοινότητες της Βορείου Ελλάδας: ο Τρανός Χορός στη …