«Ο Προβόπουλος συνέβαλε τα μέγιστα στη διάσωση της οικονομίας»

Τα εύσημα απένειμε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Γιώργο Προβόπουλο για την «τεράστια συμβολή του στη διάσωση της οικονομίας» όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στη συνάντηση που είχαν οι δυο τους στο υπουργείο Εξωτερικών

Η αποχαιρετιστήρια συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία για μια σύντομη αναδρομή στα όσα συνέβησαν και στις κοινές τους προσπάθειες για τη”διάσωση” της ελληνικής Οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, με την αποχώρηση του κ. Προβόπουλου από την Τράπεζα της Ελλάδος έκλεισε και ένας ιστορικός κύκλος πολύ μεγάλης σημασίας, γιατί η θητεία του στην Κεντρική Τράπεζα συμπίπτει με μια κρίση βαθιά, μεγάλη, η οποία επιβάλει στην πραγματικότητα την αναδιοργάνωση όχι μόνο της Οικονομίας αλλά όλης της χώρας.

Μάλιστα, τόνισε ότι «Για να φθάσουμε όμως σε αυτή τη νέα φάση, έπρεπε η χώρα να σωθεί. Να σταθεί όρθια. Και η συμβολή του κ. Προβόπουλου στη διάσωση της ελληνικής Οικονομίας, στη διάσωση των καταθέσεων των ελλήνων πολιτών, στη διάσωση της δυνατότητας των ελληνικών επιχειρήσεων να δανείζονται, να αναπτύσσονται, να επενδύουν και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, είναι τεράστια».

«Πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση»

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι « Αυτή η περίοδος ακόμη δεν έχει συνειδητοποιηθεί από την ελληνική κοινωνία» και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια και σταθερότητα την έξοδο από την κρίση, να την οριστικοποιήσουμε, αλλά αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο γνωρίζοντας τι έχει συμβεί και αποδίδοντας με αίσθημα δικαίου στον καθένα, αυτό που του ανήκει, λόγω της συμβολής τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Δηλώσεις Προβόπουλου

Με τη σειρά του, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να αποχαιρετίσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και παράλληλα να τον ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς την Πέμπτη ήταν στη Φραγκφούρτη συμμετέχοντας για τελευταία φορά στα συμβούλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Είχαμε την ευκαιρία με τον Αντιπρόεδρο να θυμηθούμε δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας. Εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, που έτυχε εκείνη την περίοδο από κοινού να χειριστούμε αυτά τα πάρα πολύ δύσκολα θέματα, και πως η χώρα, σε διάφορες στροφές κατάφερε να σωθεί, και να φθάσει σήμερα σε μια κατάσταση, η οποία είναι τελείως διαφορετική και εμπνέει κάποια αισιοδοξία ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα, να βαδίσουμε μπροστά και να δούμε ένα καλύτερο αύριο» τόνισε ο κ. Προβόπουλος.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

( Άλλη μία ) Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Έκτακτη σύσκεψη θα συγκληθεί σήμερα, Σάββατο (9/12) στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα την οπαδική βία, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *