Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δε βρίσκει το παραμικρό ψεγάδι στην πώληση του ΟΛΠ.

Ως ιστορική απόφαση, οι επιπτώσεις της οποίας θα σφραγίσουν τις επόμενες δεκαετίες, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας την πώληση του 67% του ΟΛΠ στην κινεζική εταιρία Cosco, μιλώντας στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”.

Ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε πως η διαδικασία είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ολοκληρώθηκε με επιτυχή τρόπο, με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης, και το κράτος αναμένει άμεσα έσοδα ύψους 370 εκατ. ευρώ για το 67%.

“Η Ελλάδα με αυτή την κίνηση αξιοποιεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα που της δίνει η γεωγραφική της θέση. Θα γίνει στα αλήθεια η πύλη προς την Ευρώπη όλων των προϊόντων της Ασίας, αυτό θα δώσει στον Πειραιά και την Ελλάδα τρομακτική αξία. Ο Πειραιάς τα επόμενα χρόνια θα είναι ο πρωταγωνιστής που θα τραβήξει μπροστά την ελληνική οικονομία. Νομίζω πως είναι μια απόφαση ιστορική που οι επιπτώσεις της θα σφραγίσουν τις επόμενες δεκαετίες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Εξέφρασε δε την αντίθεσή του με τα πολιτικά και οικονομικά επιχειρήματα που διατυπώνονται ενάντια στην συγκεκριμένη επένδυση, εκτιμώντας πως “δεν ευσταθούν”. Όπως διευκρίνισε, από τη Δευτέρα το ΤΑΙΠΕΔ θα στείλει τον φάκελο στο ελεγκτικό συνέδριο για να κρίνει την νομιμότητα της διαδικασίας και στη συνέχεια θα μεταβιβαστεί στη Βουλή.

“Θεωρώ πως δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι στη διαδικασία. Το μείζον είναι ότι η Ελλάδα μπορεί αξιοποιώντας τα λιμάνια της, τα τρένα της να γίνει μια χώρα που θα παίξει τεράστιο ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο. Αν αξιοποιήσει αυτό το πλεονέκτημα θα αναβαθμίσει τη γεωπολιτική της θέση και θα αναπτύξει θεαματικά την οικονομία της”, πρόσθεσε ο κ. Πιτσιόρλας.

About kymaeditor

Check Also

Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής Καλλίπολης Πειραιά

Πανηγυρικός εορτασμός θα λάβει χώρα  για την εορτής της Αγίας Παρασκευής στον φερώνυμο ναό στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *