“Ο Ρωμανός ζει μόνο με νερό – Η τροπολογία Αθανασίου είναι βαρύ κατασταλτικό μέτρο»

Στο θέμα του Νίκου Ρωμανού και την απεργία πείνας που κάνει εδώ και 25 ημέρες αναφέρθηε ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1., διέψευσε τ ότι ο 21χρονος, λαμβάνει υγρή τροφή. «Ζει μόνο με νερό, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έχει λάβει οποιαδήποτε υγρή τροφή». Δεν έχει βάλει ποτέ ορό ο Ρωμανός ούτε θα βάλει», επισήμανε.

«Δεν σταματά την απεργία ο Ρωμανός» είπε ακόμα ο κ. Ραγκούσης, εν όψει της πρόθεσης της κυβέρνησης να καταθέσει από Δευτέρα νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών κρατουμένων. «Εάν το δούμε από την ουσία του είναι ένα βαρύ κατασταλτικό μέτρο, με το οποίο λένε ότι σε χτίζουμε μέσα στη φυλακή, σου βάζουμε μια τηλεόραση για να σπουδάζεις και να μιλάς αργότερα με την οικογένειά σου, δεν χρειάζεται να βγεις. Δεν είναι αυτή η έννοια του φρονηματισμού αυτή», είπε ο κ. Ραγκούσης.

«Κάνω έκκληση προς όλο τον κόσμο» συνέχισε ο δικηγόρος. «Αυτή τη στιγμή ο Ρωμανός διάλεξε επανένταξη, διάλεξε μέσα από το σύστημα αυτό να συνυπάρξει, να δοκιμαστεί και πάλι».

Όσον αφορά στη πρόσκληση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προς τους γονείς του Νίκου Ρωμανού για να συναντηθούν, ο κ. Ραγκούσης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν επιθυμούν οι γονείς αυτή τη στιγμή συνάντηση με τον υπουργό. Αυτή τη στιγμή, έχουν έναν άνθρωπο που σβήνει, πεθαίνει. Κατα συνέπεια, οι συναντήσεις ή οι ρυθμίσεις αφήνουν τους γονείς αδιάφορους. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να σωθεί το παιδί. Οι συναντήσεις είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, δεν λύνουν το θέμα».

About kymaeditor

Check Also

Θάνατος επιβάτη Ι/Φ σκάφους στην Ερμιόνη

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ερμιόνης και Πόρου, ότι 71χρονος αλλοδαπός επιβάτης Ι/Φ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *