“Ο Τύμβος θα γίνει σύντομα ο πρώτος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος της Σαλαμίνας”

Σύντομα ο Τύμβος στην περιοχή Κολώνες στο νότιο άκρο της Σαλαμίνας, θα είναι ο πρώτος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος της νήσου. Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης δεσμεύτηκαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος όσο και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων με τους οποίους συναντήθηκε στην Σαλαμίνα.

Ο κ.Χατζηπέρος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με την Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας, με την προϊσταμένη της ΚΣΤ΄Αρχαιολογίας κ.Χρυσουλάκη Στέλλα και ομάδα αρχαιολόγων. Ελήφθησαν αποφάσεις και προωθήθηκαν λύσεις επιτόπου σε προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η επιθεώρηση του (πολύ σημαντικού για την περιοχή) έργου του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή των Αμπελακίων. Εκεί έχει ανακαλυφθεί αρχαίος οικισμός, κάτι που βεβαίως και πρέπει να προστατευθεί και να αναδειχθεί, χωρίς όμως να ακυρώσει το έργο του βιολογικού. Οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν στην προώθηση λύσεων που είναι συμβατές με το σεβασμό των ευρημάτων αλλά και την ολοκλήρωση του έργου χωρίς καθυστερήσεις.

About kymaeditor

Check Also

Τα ριζικά του Κλήδονα και τις φωτιές του ‘Αη Γιάννη αναβιώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Το παραδοσιακό έθιμο του Κλήδονα ζωντανεύουν τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη την Πέμπτη 20 Ιουνίου  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *