Ο χάρτης με τη διαδρομή του ΤΡΑΜ στο Πειραιά

 Το τραμ έρχεται στον Πειραιά. Τα έργα μόλις ξεκίνησαν και σε λίγους μήνες η όψη του κέντρου της πόλης θα αλλάξει.

Όχι μόνο λόγω της ευκολίας στις μετακινήσεις που προσφέρει, αλλά και λόγω των συνοδευτικών έργων που γίνονται και αναβαθμίζουν τον Πειραιά.

Με «κόστος» μια ενόχληση για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η πόλη και οι πολίτες θα ζουν σε ένα εντυπωσιακά αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον.

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια

 

• Μόλις 1-3 εβδομάδες θα διαρκέσουν τα έργα μπροστά σε κάθε κατάστημα ή τετράγωνο στη διαδρομή που θα ακολουθήσει το τραμ. Αυτό είναι το μόνο αρνητικό στοιχείο, που μάλιστα είναι προσωρινό!

Απέναντι σ’ αυτή την ενόχληση, το τραμ φέρνει:

• 13.000 τμ υψηλής αισθητικής πεζοδρόμια!

Στρωμένα με χαλαζιακό πορφυρίτη λίθο, ένα ακριβό αντιολισθητικό υλικό, που στην προκειμένη περίπτωση προέρχεται από ελληνικά ορυχεία.

• 3.500 δέντρα!

Στη διαδρομή του τραμ στο κέντρο της πόλης θα φυτευτούν περισσότερα από 3.500 δέντρα και στις δύο πλευρές του δρόμου, ένας αριθμός που είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τα δενδρύλια που λόγω των έργων θα αποξηλωθούν.

• 120 υπογειοποιημένους κάδοι απορριμμάτων!

Τοποθετούνται 120 λειτουργικοί, φιλικοί στο περιβάλλον, «αόρατοι» κάδοι απορριμμάτων. Οι κάδοι αυτοί με έναν απλό στον χειρισμό του μηχανισμό, θα «κρύβονται» κάτω από το πεζοδρόμιο, προφυλάσσοντας το αστικό περιβάλλον και τους πολίτες από οσμές και την αντιαισθητική εικόνα που δίνουν οι γεμάτοι κάδοι, μέχρι να τους αδειάσει το απορριμματοφόρο. Ο Πειραιάς γίνεται έτσι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που αποκτά τέτοιους κάδους απορριμμάτων σε τέτοια έκταση και στο κέντρο της πόλης τα σκουπίδια γίνονται «αόρατα»!

 

Πηγή: Ζougla.gr

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας ενημερώθηκε για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *