Ο Eισαγγελέας του Μπάρι άσκησε διώξεις για το Norman Atlantic. Ας δούμε η Εισαγγελία της Πάτρας τι θα κάνει!

Ανεκ
Ενώ το δράμα των συγγενών παραμένει με δέκα Έλληνες αγνοούμενους και τρεις σορούς ταυτοποιημένες ,το κουφάρι του Norman Atlantic μετά από έξι ημέρες οδηγήθηκε στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Η Εισαγγελία, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί ερευνούν το εσωτερικό του για να διαπιστώσουν, εάν υπάρχουν ή όχι άλλα θύματα και να διακριβώσουν τα αίτια αυτής της τραγωδίας, αποδίδοντας ευθύνες. Το μαύρο κουτί του πλοίου έχει βρεθεί και πιστεύεται ότι θα βοηθήσει για να αποδοθούν ευθύνες του καπετάνιου και του πληρώματος στη διαχείριση της απίστευτης αυτής τραγωδίας.
Εκτός από τον πλοίαρχο και τον ιδιοκτήτη του πλοίου,ο εισαγγελέας του Μπάρι άσκησε δίωξη σε δυο εκπροσώπους της εταιρείας ΑΝΕΚ και στον αντιπλοίαρχο και το β’ μηχανικό, με τις κατηγορίες της πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης ναυαγίου εξ αμελείας.
Στην κατάθεση του ο πλοίαρχος δήλωσε ότι οι υπεράριθμες κρατήσεις που είχε κάνει η ΑΝΕΚ δυσκόλεψαν τη διαχείριση του ατυχήματος και ισχυρίστηκε ότι υπήρχε καθυστέρηση στην ανταπόκριση της Ελλάδας στα σήματα SOS που εξέπεμψε το πλοίο. Η ελληνική πλευρά από την άλλη αντικρούει τους ισχυρισμούς.
Επειδή η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πέρα των νεκρών αναζητά και δέκα αγνοούμενους καλό θα είναι να αποδώσει και η ελληνική δικαιοσύνη ευθύνες ,αν υπάρχουν, για να μην επαναληφθούν οι παραλείψεις στο μέλλον.Και χωρίς βέβαια να αγνοούμε τους διασωθέντες που θα κάνουν καιρό να ξεπεράσουν το σοκ και τις περιουσίες που καταστράφηκαν.

About kymaeditor

Check Also

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μεσαρά Κρήτης – Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *