Πάσχα χωρίς απεργίες αποφάσισε η ΠΝΟ

Να μην προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις εν όψει και των εορτών του Πάσχα, μετά και τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Τα δρομολόγια των πλοίων, από την Πέμπτη στις 6 το πρωί, θα εκτελούνται κανονικά.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρεται πως αφού εξετάστηκαν οι νεότερες εξελίξεις στη ναυτεργασία, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα επιβατηγά πλοία της ακτοπλοΐας και στα μεσογειακά επιβατηγά και τουριστικά πλοία, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων.

Επισημαίνεται πάντως πως η Ομοσπονδία παραμένει σε επιφυλακή, περιμένοντας ανταπόκριση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία πάνω στα υπόλοιπα εκκρεμούντα κύρια προβλήματα, όπως λέει, του κλάδου.

Ειδικότερα αναφέρει πως τα προβλήματα της ανεργίας, των απλήρωτων πληρωμάτων, των μειωμένων και ειδικών συνθέσεων, της μη υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις λοιπές κατηγορίες πλοίων και της συρρίκνωσης των συνταξιοδοτικών και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων εξακολουθούν να υπάρχουν και δεν έχουν επιλυθεί.

 

About kymaeditor

Check Also

Τρία χρόνια λειτουργίας για το Παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά.

Τα τρία χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το προσεγμένο παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά, ‘Γεύση Ελλάδος …