Πέντε συλλήψεις για παράνομη εμφιάλωση και διακίνηση φιαλών υγραερίου στον Πειραιά

Μια εταιρεία παράνομης εμφιάλωσης, αποθήκευσης και διακίνησης φιαλών υγραερίου, που λειτουργούσε μέσα σε κατοικημένη περιοχή στην περιοχή του Ρέντη, εντόπισε η ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ. Για την  υπόθεση συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα, τα οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πειραιά.

Οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Μάιο του 2011, προμηθεύονταν ποσότητες υγραερίου και προχωρούσαν σε παράνομη εμφιάλωσή τους, τοποθετώντας πλαστούς συρρικνωτές και τάπες ασφαλείας στις φιάλες, στις οποίες τοποθετούσαν λογότυπο επώνυμων εταιρειών, προκειμένου να πωλούνται στους πελάτες ως αυθεντικές.

Στη συνέχεια διέθεταν τις φιάλες αυτές σε καταστήματα λιανικής πώλησης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες είναι δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 45 ετών και τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 29, 30 και 34 ετών.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της παράνομης εταιρείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.060 φιάλες, πλήρεις (με μίγμα οικιακού υγραερίου και προπανίου) και κενές περιεχομένου, επώνυμων εταιρειών, 1.482 τάπες – πώματα ασφαλείας δεξαμενών με λογότυπα επώνυμων εταιρειών και επιπλέον 208 λογότυπα επώνυμων εταιρειών, αντλία αερίου με εξοπλισμό μετάγγισης-πλήρωσης φιαλών, πιστόλι θερμού αέρα και το χρηματικό ποσό των 2.030 ευρώ. Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο της εταιρείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. φορτηγά και ένα ρυμουλκό.

About kymaeditor

Check Also

Αεροδιακομιδή ανηλίκου από την Τήνο με ελικόπτερο του ΛΣ

Mε ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ, ενός ανήλικου από Τήνο για Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *