Παίρνει πίσω την διάταξη για την διαγραφή αιώνιων φοιτητών το υπουργείο Παιδείας

Πολύ κακό για το τίποτα. Παρά τον ντόρο και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το ενδεχόμενο χιλιάδες αιώνιοι φοιτητές να διαγραφούν απο τις σχολές τους, τελικά αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν θα ακολουθήσει αυτή την πολιτική και την Τετάρτη μπήκε ακόμα μία «υπογραφή» σε αυτή τη θέση, αυτή του γενικού γραμματέα του υπουργείου, κ. Δημήτρη Χασάπη.

Σε συνάντηση που είχε με φοιτητές επί πτυχίω της Ιατρικής και της Νομικής Σχολής, ο κ. Χασάπης ξεκαθάρισε ότι στο πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο, που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα κατατεθεί εντός του μήνα στη Βουλή, θα υπάρχει διάταξη που θα ρυθμίζει το ζήτημα αναδρομικά ώστε να μην προχωρήσει καμία διαγραφή.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή τις επικείμενες διαγραφές στις 30 Απριλίου, μετά το τέλος και της τελευταίας «χάρης» που δόθηκε σε φοιτητές που βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του πτυχίου, όμως ο γενικός γραμματέας ξεκαθάρισε ότι θα καταργηθούν όλες οι σχετικές διατάξεις, αναφέρει δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θέση της ηγεσίας είναι να διατηρήσει το διάλογο μεταξύ του υπουργείου και των φοιτητών όχι μόνο για το θέμα των διαγραφών αλλά και για κάθε πρόβλημα της φοιτητικής κοινότητας.

Καμία αναφορά δεν έγινε όμως στην επόμενη μέρα της κατάργησης του νόμου και συγκεκριμένα στο πώς θα γίνει το ξεκαθάρισμα των «βεβαρημένων» μητρώων των Ιδρυμάτων από τους λιμνάζοντες φοιτητές.

Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χασάπη στην εφημερίδα δεν έχει γίνει ακόμα καμία διαγραφή φοιτητή. Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο υπουργός κ. Αριστείδης Μπαλτάς είχε κάνει λόγο ακόμα και για προσωπικές συνεντεύξεις με τους φοιτητές ώστε να διερευνηθούν οι λόγοι που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και στη συνέχεια να επιστρέψουν στα έδρανα όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν το πτυχίο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ίδια τα Ιδρύματα είχαν ζητήσει από την ηγεσία να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με τους «αιώνιους» και κάποια υποδέχτηκαν με ανακούφιση τη νέα επιβεβαίωση για κατάργηση των διατάξεων.

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που αφαιρούσε καλώδια παροχής ρεύματος από οικισμούς των Μεγάρων

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *