Παγκόσμια διάκριση για τους μαθητές του Ζαννείου Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά.

Zero Robotics

Παγκόσμια διάκριση απέσπασε ομάδα μαθητών από το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά στο διεθνή διαγωνισμό «Zero Robotics 2014» καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, σε συμμαχία με δύο αμερικανικές μαθητικές ομάδες. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι κλήθηκαν να αναλάβουν τον έλεγχο μικροσκοπικών δορυφόρων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με στόχο τη λήψη των καλύτερων εικόνων ενός εικονικού αστεροειδούς.

Οι φιναλίστ που συμμετείχαν σε αυτό το παιχνίδι ρομποτικής, μεταξύ των οποίων ήταν η ελληνική ομάδα, έπρεπε να γράψουν αλγόριθμους που έλεγχαν τα ρομπότ Spheres- Synchronised Position Hold, Engage, Reorient, Experimental Satellites (στα ελληνικά «Σφαίρες»). Οι Σφαίρες είναι δορυφόροι μεγέθους μπάλας του βόλεϊ που αιωρούνται στον Σταθμό, χρησιμοποιώντας 12 ακροφύσια, τα οποία κινούνται με συμπιεσμένο αέριο. Αυτά τα αυτόνομα ρομπότ έχουν τη δική τους ισχύ και πρόωση, αλλά πρέπει να προγραμματιστούν εκ των προτέρων για το πώς θα κινηθούν.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 140 Ευρωπαίοι ενώθηκαν με ανταγωνιστές από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τη Ρωσία, γράφοντας κώδικα λογισμικού για την καλύτερη δυνατή απεικόνιση του αστεροειδούς, κάνοντας παράλληλα ελιγμούς για να αποφύγουν μία επικίνδυνη εικονική ηλιακή έκλαμψη.

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η συμμαχία «LakeElevenVadars» που συμπεριλάμβανε τους «Cora’s Eleven» από την Ιταλία. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα από την Ελλάδα «Ζάννειο Stardust» που συμμετείχε για πρώτη φορά σε συνεργασία με μαθητικές ομάδες από δύο σχολεία των ΗΠΑ (Bacon από το σχολείο Charlottesville High School της Βιρτζίνια και BRRobotics από το σχολείο Lawrenceville School του Νιου Τζέρσι).

Το «Zanneio Stardust» είναι η ομάδα του Ομίλου Αριστείας SIMA Club του Ζάννειου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά, με υπεύθυνους καθηγητές τους μαθηματικούς Παντελή Μπουμπούλη και Σωτήρη Τσαντίλα. Αποτελείται από τους μαθητές Αληφραγκή Ειρήνη, Γιαννούτσο Ανδρέα, Ζαχαρόπουλο Χρήστο, Καλαϊτζιάν Φαίδρα, Καλκαντζάκο Κωνσταντίνο, Κανδεράκη Παναγιώτα, Καραμπίλα Κατερίνα, Μελισσουργάκη Νίκο, Μυροφορίδη Πέτρο- Ιωάννη, Νάκα Γεώργιο, Σκλαβούνο Δημήτρη, Σκουλουδάκη Άννα, Σπύρου Αλέξανδρο, Στεβή Μπάμπη, Τοπαλίδη Ιάσωνα, Τσιβάκη Γιώργο- Αλέξανδρο,Τσιμερέκη Κωνσταντίνο και Τσούμα Φώτη.

About kymaeditor

Check Also

Τα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αυριανό τελικό του Conference League

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζονται, για την εύρυθμη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *