Παγώνει ο διαγωνισμός του ΟΛΠ για συλλογή και διαχείριση στερεών αποβλήτων..

Παγώνει  ο διαγωνισμός του ΟΛΠ για τη συλλογή και διαχείριση στερεών αποβλήτων μετά από παρέμβαση των υπουργών Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και αφού προηγήθηκαν  σοβαρές ενστάσεις και καταγγελίες σχετικά με τη νομιμότητα του διαγωνισμού και  σκανδαλώδη προνόμια για τον ανάδοχο.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, επρόκειτο να ξεκινήσει την Τετάρτη. Παρόλα αυτά , η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων κατέθεσε έγγραφο στο οποίο διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις για τους όρους της προκήρυξης. Σύμφωνα με πηγές του υπ. Ναυτιλίας, είχαν προηγηθεί καταγγελίες που έκαναν λόγο για “σκανδαλώδη” διαγωνισμό καθώς προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση της διαχείρισης αποβλήτων για 30 έτη. “Εκτός πραγματικότητας” χαρακτηρίζουν παράγοντες του Πειραιά τη μακρά διάρκεια της σύμβασης. Επιπλέον επισημαίνεται ότι το δικαίωμα παρέμβασης και διακοπής έργων που διατηρούν οι αρμόδιοι υπουργοί παρέμενε ανενεργό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Έτσι, οι Θ. Δρίτσας και Γ. Βαρουφάκης ενεργοποίησαν το δικαίωμα τους να παρέμβουν και να παγώσουν τον διαγωνισμό έως ότου απαντηθούν οι σοβαρές ενστάσεις που θέτει το κείμενο της ΡΑΛ. Εάν δηλαδή οι όροι της προκήρυξης προσκρούουν στη νομιμότητα. Οι υπουργοί απέστειλαν το αίτημα στην Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων προκειμένου να κριθεί εάν η σύμβαση είναι νόμιμη, ζητώντας τη διακοπή του διαγωνισμού εάν διαπιστωθεί παρανομία.

Για τη μετάθεση διενέργειας του διαγωνισμού ενημερώθηκε και το ΤΑΙΠΕΔ ως πλειοψηφών μέτοχος του ΟΛΠ. Συγκεκριμένα, οι προσφορές πρόκειται να ανοίξουν στις 17 Ιουνίου, υπό την προϋπόθεση βέβαια να μην κριθούν παράνομοι οι όροι του διαγωνισμού. Σε αυτή την περίπτωση το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει τον διαγωνισμό.

About kymaeditor

Check Also

Επεισόδια στο Ρέντη: Διασωληνωμένος ο 31χρονος αστυνομικός μετά τον τραυματισμό από φωτοβολίδα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *