«Παγώνουν» για την Ελλάδα τα 25 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ (;)

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος «παγώματος» των 25δισ ευρώ του ΕΣΠΑ,  της  μεγαλύτερης πηγής χρηματοδότησης της οικονομίας της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κυριακάτικος Τύπος. Πιο συγκεκριμένα, το «Βήμα της Κυριακής» τονίζει πως αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες φέρονται να υποστηρίζουν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν οργανωτικές δομές του νέου ΕΣΠΑ και επικαλούνται αρρυθμίες που προέκυψαν το 2011.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα, οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25.000.000.000 ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το 2011, έπειτα από έλεγχο της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου για λογαριασμό της Κομισιόν, κατεγράφησαν κάποιες οργανωτικές και λειτουργικές αστοχίες στις δομές του ΕΣΠΑ, που παρουσίαζαν αρρυθμίες.

Ωστόσο, το σύστημα του ΕΣΠΑ συνέχισε να δουλεύει με τη γνωστή μορφή του έως και το 2015 χωρίς ποτέ οι Βρυξέλλες να θέσουν εκ νέου οποιοδήποτε ζήτημα.

Το θέμα της επιτάχυνσης της χρηματοδότησης της Ελλάδας μέσω του ΕΣΠΑ έθεσε την Παρασκευή και ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Φορολογικές δηλώσεις: Νέοι κωδικοί για αφορολόγητο με ηλεκτρονικές αποδείξεις – Δαπάνες που αφαιρούν φόρο έως 2.200 ευρώ

«Εμπλουτισμένο» με νέους κωδικούς θα είναι το βασικό έντυπο Ε1, η δημοσίευση του οποίου είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *