Παναγιωτόπουλος: Απαραίτητη η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ζητά από την κυβέρνηση ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο βουλευτής της Ν.Δ. μίλησε στον Real Fm 97,8 για τις παραλήψεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων, τις ευθύνες αλλά και την κατάσταση που επικρατεί με την Τουρκία.

«Όλη αυτή η ιστορία που συνδέεται με τον ΕΝΦΙΑ, έχει δημιουργήσει μια υπερχειλίζουσα οργή στην ελληνική κοινωνία. Θεωρώ απαραίτητο η κυβέρνηση να βγει και να ανακοινώσει ότι από του χρόνου, ο φόρος αυτός θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί με έναν νέο φόρο, δικαιότερο που θα βασίζεται στις νέες αντικειμενικές αξίες και θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο.

Μέχρι τώρα, όλη σχεδόν η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, χαρακτηρίστηκε από παραλείψεις και λάθη, με αποτέλεσμα, ο πολίτης να ακούει ΕΝΦΙΑ και να τρελαίνεται», σχολίασε αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε:

«Η ζημιά που έγινε είναι μεγάλη και είναι και επαναλαμβανόμενη. Είναι προς τιμήν του κ. Σαμαρά που βγήκε μπροστά και το χαρακτήρισε λάθος, αλλά δεν μπορεί όλων τα λάθη να σπάνε στην πλάτη του κ. Σαμαρά και να το πληρώνει η κυβέρνηση. Αυτό το πολιτικό κεφάλαιο του Πρωθυπουργού, δεν μπορεί κανείς να το ξοδεύει τόσο άσκοπα. Πρέπει να υπάρξει καταμερισμός ευθυνών και αυτός ο καταμερισμός να έχει ονοματεπώνυμο».

«Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Στις Διεθνής σχέσεις ισχύει ότι ισχύει και στην υπόλοιπη φύση. Η φύση απεχθάνεται το κενό. Όταν αντιληφθεί κάποιος ένα κενό ισχύς θα πάει να το καλύψει. Ένα μεγάλο μέρος της σωτηρίας της χώρας το οφείλουμε στις θυσίες και των ανθρώπων των ενόπλων δυνάμεων.

Η πολιτεία πρέπει να αντικαταστήσει τις αδικίες στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων», σχολίασε μεταξύ άλλων για τις τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία.

About kymaeditor

Check Also

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μεσαρά Κρήτης – Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *