Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Εξοικειώνει τα παιδιά με την τοπική αυτοδιοίκηση

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών πραγματοποιεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρόγραμματος Jean Monnet “Learning EU at Schools” με τίτλο “Europe at Schools through Art and Simulation” και θέμα « Βιώσιμες Λύσεις για την Ενεργειακή Πολιτική της Ε.Ε» παρουσιάσεις προσαρμοσμένες στις εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών Δημοτικού.

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε προσομοίωση στους μαθητές της Ε` και ΣΤ` τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Κορυδαλλού στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κορυδαλλού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου παρευρέθη στην προσομοίωση, απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές. Συνεχάρη τους υπεύθυνους φορείς και τόνισε ότι ανάλογα προγράμματα με αυτό είχαν υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Κορυδαλλού τα οποία συμπεριλάμβαναν ανάλογες προσομοιώσεις που είχαν στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά με την δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αναγκαιότητα δημιουργίας και υλοποίησης τέτοιων προγραμμάτων είναι επιτακτική προκειμένου να ενισχυθεί η συνείδηση των αυριανών Ευρωπαίων πολιτών.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Αθλητική δράση για προβολή του ναυταθλητισμού στα σχολεία

Την 10 και 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αθλητική δράση με σκοπό την προβολή …