Παράταση ενός μηνός της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Μετά το σάλο και την αναστάτωση που προκλήθηκε με τον  Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και τα σωρεία λαθών που έγιναν, η κυβέρνηση πήρε την απόφαση  να παρατείνει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα. (η πρώτη δόση έπρεπε να καταβληθεί μέχρι 29 Αυγούστου). Αυτό ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος το πρωί της Πέμπτης από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 «Αναβάλλεται κατά  ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών” δήλωσε ο κ. Βενιζέλος , υπενθυμίζοντας ότι  αυτή την πρόταση είχε διατυπώσει εδώ και ημέρες το ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών  ανακοίνωσε επίσης ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που  μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και  διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα  μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του  γιατί χθες (σ.σ την Τετάρτη) η κυβέρνηση επισημοποίησε  τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν  ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία  τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον οργή εκφράζουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ. Οι αντιδράσεις που προέρχονται βουλευτές της Ν.Δ .και του ΠΑΣΟΚ, από την αντιπολίτευση αλλά και από παράγοντες της αγοράς ανάγκασαν την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά να αναζητήσουν άμεσα λύση μέχρι το τέλος του μήνα.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Συρρικνώνεται ο ελληνικός αμπελώνας – Μείωση 65.000 στρεμμάτων την τελευταία 10ετία

Συρρικνωμένη εμφανίζεται η έκταση του ελληνικού αμπελώνα το 2021 παρά τις νέες φυτεύσεις των 6.300 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *