Παράταση του μνημονίου “βλέπει” για την Ελλάδα η Κομισιόν

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πως σε ενδεχόμενη ανάληψη της εξουσίας θα ακυρώσει το μνημόνιο, όμως οι Ευρωπαίοι έχουν διαφορετική γνώμη. Ειδικότερα, την παράταση του μνημονίου περιμένουν από την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι αφού θεωρούν σχεδόν βέβαιο το αίτημα παράτασης του προγράμματος.

Λίγες ώρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές, ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους, διεμήνυσε πως η επόμενη κυβέρνηση πιθανότατα θα πρέπει να ζητήσει παράταση του προγράμματος αν και δεν απέκλεισε εντελώς την πιθανότητα να κλείσει η αξιολόγηση του πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου.

«Αν μία κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου» είπε. Ωστόσο εκτίμησε ότι είναι «εκτός στατιστικών πιθανοτήτων» να συμβεί κάτι τέτοιο.

Προϋπόθεση για την παράταση, όπως είπε, είναι να το ζητήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στη χρονική διάρκεια της παράτασης είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει η Ελλάδα αν και σχολίασε πως «λίγες εβδομάδες προφανώς δεν είναι αρκετές».

Όπως πρόσθεσε «όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις ελληνικές εκλογές, έχει συμφέρον να περιορίσει οποιονδήποτε κίνδυνο για το καλό της χώρας και των πολιτών».

Σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος, ο ίδιος αξιωματούχος απάντησε ότι η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

About kymaeditor

Check Also

Τελευταία προθεσμία για IRIS και POS – Βαριά πρόστιμα από την 1η Ιουλίου

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα στη διάθεσή τους, περίπου 600.000 επαγγελματίες, προκειμένου να ενεργοποιήσουν το σύστημα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *