Παράταση του μνημονίου «βλέπουν» οι Βρυξέλλες

Ξεκίνησαν το… παιχνίδι τους στις Βρυξέλλες μετά το απαντητικό e-mail των δανειστών προς την ελληνική πλευρά με τις απαιτήσεις για συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ευρωπαϊκός αξιωματούχος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία για το Eurogroup της Δευτέρας μιλά πλέον ανοιχτά για παράταση του μνημονίου ακόμα και μετά την 31η Δεκεμβρίου, που είχε οριστεί ως ημερομηνία λήξης

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Reuters ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως δεν θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και για αυτό ως λύση επιλέγεται η παράταση του μνημονίου.

«Δεν περιμένουμε η τρόικα να έρθει σε προκαταρκτική συμφωνία με την Ελλάδα πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου για την νέα πιστωτική γραμμή” φέρεται να δηλώνει ο ίδιος.

Διαβάστε λέξη προς λέξη πως απαντά στην ερώτηση του Reuters για συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα. Είναι η βασική μου προσδοκία ότι η τεχνική συμφωνία μπορεί να έρθει μέχρι τη Δευτέρα; Όχι δεν είναι!

Όλα δείχνουν πλέον πως οδεύουμε σε πολιτική συμφωνία με δύο κρίσιμους σταθμούς, το Eurogroup της Δευτέρας και τη σύνοδο κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου.

Για αυτό και διαρρέεται πως εάν η Ελλάδα ζητήσει πιστωτική γραμμή, συνοδευόμενη βέβαια με όρους, το Eurogroup θα συμφωνήσει.

About kymaeditor

Check Also

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 10 έως 14 Ιουνίου

Κατά την περίοδο 10 έως 14 Ιουνίου, θα καταβληθούν 82.586.132 ευρώ σε 60.418 δικαιούχους, στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *