Παραίτηση Αβραμόπουλου από την αντιπροεδρία της Ν.Δ. με αιχμές για Σαμαρά

Παρελθόν από τη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. αποτελεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είδηση που ανακοίνωσε δημόσια ενώπιον ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που συνεδρίασε την Κυριακή.Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας στις Βρυξέλλες που δεν του επιτρέπουν να ασχοληθεί με το κόμμα της Συγγρού ενώ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά τονίζοντας πως «πρέπει να γίνει γενναία αυτοκριτική» και έστειλε μήνυμα λέγοντας πως «πρέπει να τελειώνουμε με τη φοβική Ν.Δ.».

«Επιθυμώ εδώ να δηλώσω, οτι λόγω της συνεχούς ενασχόλησης μου με τα ευρωπαϊκά θέματα, σε καθημερινή βάση, και με το βάρος ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της ευρωπαϊκής επιτροπής, θέτω σήμερα στη διάθεση του προέδρου και της παράταξης, την τιμητική θέση του αντιπροέδρου τςη ΝΔ, ώστε αυτή, σε αυτό το στάδιο που ακολουθεί, να καλυφθεί απο ένα στέλεχος που θα ειναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξης μας» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

Θεωρώ επίσης, ότι η κάλυψη και της δεύτερης θέσης αντιπροέδρου από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, θα ήταν ουσιαστική και χρήσιμη. Είναι ώρα να γεφυρώσουμε τις γενιές σε αυτήν την παράταξη. Εγώ απο τις Βρυξελλες θα είμαι μαζί σας και εδώ.

Παράλληλα, τόνισε ότι «στις 25 Ιανουαρίου ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού μας γύρισε την πλάτη και πρέπει να το αναγνωρίσιμους, δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα μας στην παροχολογία των αντιπάλων μας. Να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ».

Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για ένα κόμμα παράταξη, ανοικτό με διεθνές και ευρωπαϊκό κύρος, χωρίς φανατισμούς, οξύτητες και ακρότητες. «Η Ν.Δ. θα πρέπει έχει ρόλο εθνικού εγγυητή, ο ιδεολογικός άξονας της παράταξης διαχρονικά ειναι ο ευρύτερος χώρος της φιλελεύθερης πολιτικής, κοινωνικής και δημοκρατικής κεντροδεξιάς με πειστικό και αξιόπιστο άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του κέντρου».

 

About kymaeditor

Check Also

Μητσοτάκης: Εθνική επιταγή η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

«Η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *