Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Γαλλίας

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές  εξελίξεις στη Γαλλία αφού ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς υπέβαλε την Δευτέρα  την παραίτηση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του προέδρου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί την Τρίτη, “στο πλαίσιο της κατεύθυνσης την οποία (ο πρόεδρος) έχει καθορίσει για τη χώρα μας”.

Η κίνηση έρχεται μία ημέρα αφότου ο υπουργός Οικονομικών Αρνό Μοντεμπούρ ζήτησε νέες οικονομικές πολιτικές και αμφισβήτησε την εμμονή της Γερμανίας με τη λιτότητα.

«Πρέπει να υψώσουμε τον τόνο. Η Γερμανία έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας που επέβαλε σε όλη την Ευρώπη”, δήλωσε ο σοσιαλιστής υπουργός. “Όταν λέω η Γερμανία μιλώ για τη γερμανική δεξιά που υποστηρίζει την Άγκελα Μέρκελ. Η Γαλλία δεν έχει την τάση να ευθυγραμμίζεται με τα ιδεολογικά αξιώματα της γερμανικής δεξιάς”, υποστήριξε. “Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον σοσιαλιστή ομόλογό μου επί της οικονομίας, ο οποίος σπρώχνει προς την ίδια κατεύθυνση μ’ εμάς. Όμως η Γαλλία δεν μπορεί πλέον να άγεται και να φέρεται”, επέμεινε ο υπουργός, γνωστός για τις έντονες δηλώσεις του που στο παρελθόν είχαν προκαλέσει πολεμική στους κόλπους της πλειοψηφίας.

About kymaeditor

Check Also

Η Τουρκία έκλεισε τα Στενά του Βοσπόρου για τα δυτικά δεξαμενόπλοια

Κλειστά παραµένουν de facto τα Στενά του Βοσπόρου για τη συντριπτική πλειονότητα των δεξαμενοπλοίων που θέλουν να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *