Παραλαβή νέου παράκτιου περιπολικού σκάφους από το Λιμενικό.

Η χώρα μας προστατεύεται, αλλά ταυτόχρονα οφείλει να τηρεί τις διεθνείς συνθήκες. Οι πρόσφυγες αλλά και οι μετανάστες σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες τυγχάνουν διεθνούς προστασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση από εδώ και πέρα».

Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θεόδωρος Δρίτσας όταν ρωτήθηκε για την πολιτική που θα ακολουθήσει το Λιμενικό στο τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα μας.

Ο κ. Δρίτσας σήμερα το μεσημέρι παρέστη σε εκδήλωση παραλαβής νέου σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή που κατασκευάστηκε στην Κροατία, παρουσία του κροάτη πρέσβη Δρ. Ιβάν Βελιμίρ Στάρτσεβιτς, του Αρχηγού του ΛΣ κ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Αθανάσιου Μπούσιου. Το σκάφος θα πάει στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
Αυτό είναι το πρώτο από τα έξι πλωτά μέσα που αναβαθμίζουν το στόλο του ΛΣ. Είναι έξι σκάφη που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της Κροατίας και παρελήφθη το πρώτο. Ε
Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε την ευχή να είναι καλοτάξιδο, στο πλήρωμα καλή δύναμη για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και το Λιμενικό Σώμα να προσφέρει υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό η αγορά των έξι Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα 13.387.998,00 ευρώ.

Επίσης το μήκος του νέου σκάφους είναι 24,70 μέτρα, πλάτος 6 μέτρων και αυτονομία 300 ναυτικά μίλια. Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB – 24G», φέρουν δύο κύριες μηχανές τετράχρονες ιπποδύναμης 2 x 1600 hp και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Ακόμη τα συγκεκριμένα σκάφη, επίσης, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι μπορούν να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά ατόμων.

About kymaeditor

Check Also

Πασαλιμάνι: 33η Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση -Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας”

Η 33η Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση -Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας”  πραγματοποιείται  από 1 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *