Παραμένει στα Πρότυπα Σχολεία η Ιωνίδειος Πειραιά.

Μόνο 5 από τα 60 Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία θα διατηρήσουν το καθεστώς των Προτύπων όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Α. Μπαλτάς.
Συγκεκριμένα,από το δίκτυο των 60 ΠΠΣ τα 55 θα μετατραπούν σε Πειραματικά. Σε αυτά από φέτος η εισαγωγή των μαθητών θα γίνεται με κλήρωση, η οποία θα αφορά την εισαγωγική σχολική τάξη και μόνο. Την εφαρμογή των διαδικασιών κλήρωσης σε κάθε σχολείο θα έχει το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο σε άμεση συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Συνολικά 5 ΠΠΣ θα διατηρήσουν το καθεστώς των Προτύπων (Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά, Βαρβάκειος Σχολή, Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και Γυμνάσιο Αριστούχων Αναβρύτων) και τα συγκεκριμένα θα αποφασίσουν τα ίδια εάν θα διατηρήσουν ή όχι τις εξετάσεις εισαγωγής. Βέβαια, το υπουργείο Παιδείας δεν υπόσχεται κονδύλια για τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων.

Οι θέσεις εκπαιδευτικών που ήταν επί θητεία στα ΠΠΣ μετατρέπονται σε μόνιμες οργανικές θέσεις για να μη βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.
«Η νέα ηγεσία ουσιαστικά διαλύει το ενιαίο δίκτυο των 60 ΠΠΣ, ακυρώνοντας στην πράξη ένα πετυχημένο και ελπιδοφόρο εκπαιδευτικό εγχείρημα», ανέφερε χθες στην «Κ» ο Γιάννης Αντωνίου, διευθυντής του 2ου Π.Π. Γυμνασίου Αθηνών και αντιπρόεδρος της πρώην διοικούσας επιτροπής των ΠΠΣ που παραιτήθηκε κάνοντας λόγο για ολοκληρωτική απαξίωση του θεσμού. «Ο χαρακτηρισμός κάποιων σχολείων ως προτύπων αντιφάσκει με τον στιγματισμό της αριστείας στις προγραμματικές υπουργικές δηλώσεις, ενώ όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι η νομιμοποίηση αυτής της διάκρισης δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την ιστορία ως επιχείρημα. Η αποτελεσματικότητα ενός εκπαιδευτικού θεσμού δεν μπορεί να καθορίζεται από την επετηρίδα», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνίου.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Τροποποίηση στο ωράριο των ΚΕΠ σήμερα

Ο δήμος Πειραιά ενημερώνει ότι σήμερα  Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, ημέρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *