Παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου

Αρνητική ήταν η απάντηση του Συμβουλίου Εφετών στο αίτημα αποφυλάκισης της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου και ως εκ τούτου θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενη.

Η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου αντιμετωπίζει την κατηγορία της «ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση».
Λίγο νωρίτερα είχε αποφασιστεί η αποφυλάκιση της μητέρας των καταδικασθέντων αδελφών Τσάκαλου από το δικαστικό συμβούλιο.

Αντίθετα η εισαγγελική πρόταση για την σύντροφο του Γ. Τσάκαλου ανέφερε ότι «μετά τη απολογία της διατυπώσαμε τη γνώμη ότι με αυτά τα πραγματικά περιστατικά προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος της και ότι οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν διότι από το συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης είναι πιθανόν η κατηγορουμένη να διαπράξει και άλλα εγκλήματα».

Και καταλήγει: «Ωστόσο η ενδελεχής προσέγγιση του ζητήματος της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης οδηγεί σε διαφορετικό συμπέρασμα.

Και ναι μεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και οι πράξεις της έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, εκ των οποίων όμως δεν προκύπτει ότι είναι πιθανόν να τελέσει νέα εγκλήματα φρονούμε ότι οι ανωτέρω ενδείξεις δεν ανταποκρίνονται στην απαίτηση της διάταξης του άρθρο 282 του ΚΠΔ ως προς την διαβάθμισή τους ως δυναμικών ενδείξεων για την επιβολή τη προσωρινής κρατήσεως και για αυτό προτείνω στο συμβούλιό Σας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,3 φορές εμφάνιση σε ΑΤ)».

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμορία, τα μέλη της οποίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *