Παραχώρηση δώδεκα στρεμμάτων για διαχείριση απορριμάτων όμορων Δήμων στο Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Η αναπληρώτρια  υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη προανήγγειλε την παραχώρηση χώρου περίπου 12 στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό για υλοποίηση τοπικού σχεδίου  διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων Δήμων.

Η κ. Βαλαβάνη τόνισε «θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εταιρεία Ελληνικό ΑΕ για την δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Μετά από  ενημέρωση της κ. Βαλαβάνη από τον αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστο Καπάνταη για το αίτημα των Δήμων Γλυφάδας, Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Παλαιού Φαλήρου, συμφωνήθηκε η παραχώρηση χώρου περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Οι Δήμοι χρειάζονται το χώρο για υλοποίηση  τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων των συγκεκριμένων Δήμων.

Σύμφωνη και η γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Τσιρώνη ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι είναι απόλυτα σύμφωνη και συμβατή με όλο τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό.

«Ο νέος ΕΣΔΑ προβλέπει -σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας- ότι ήπιες και μη οχλούσες χρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με ΧΥΤΑ και με ΧΥΤΥ, άνετα μπορούν να γίνουν σε χώρους μέσα στους δήμους» δήλωσε.

About kymaeditor

Check Also

Κορυφαίος αυθεντικός ελληνικός προορισμός η Κάρπαθος σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ

Την πλούσια παράδοση της Καρπάθου αναδεικνύουν τα Γερμανικά ΜΜΕ σε πρόσφατα δημοσιεύματα. Η ταξιδιωτική πλατφόρμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *