Παρθενική επίσκεψη Βαρθολομαίου στην Ύδρα (φωτό)

Με κάθε λαμπρότητα η Ύδρα υποδέχθηκε την Πέμπτη τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, ο οποίος με την παρουσία του στο νησί του Αργοσαρωνικού ολοκλήρωσε την τριήμερη παρουσία του στην Ελλάδα.  Η επίσκεψις υπήρξε όντος ιστορική διότι δια πρώτη φορά Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Ύδρα.

 Ο Παναγιώτατος μετά της Τιμίας Συνοδείας του, κατέφθασε στο λιμάνι της νήσου με ιδιωτικό σκάφος στις 11.00 το πρωί. Τον υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, μετά του ιερού κλήρου, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης μετά  των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ως και όλες οι  πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Νήσου, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν και πλήθος πιστών.
Ακολούθως σχηματίσθηκε κατά μήκος της παραλίας μεγαλειώδης πομπή με άγημα και φιλαρμονική του Π.Ν, με την συμμετοχή των Σχολείων, των Μπουρλοτιέρηδων, κ.λπ που κατέληξε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό   όπου τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία. Τον Παναγιώτατο προσφώνησε με καρδιακούς και συγκινητικούς υιικούς  λόγους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ.κ Εφραίμκαι προσέφερε εις τον Πατριάρχην  ως αναμνηστικόν δώρον μίαν εικόνα της Παναγίας έργον του αγιογραφείου της Ι. Μ. Αγίων Πάντων Σπετσών. Εν συνεχείᾳ  ευχαριστήριον Πατριαρχικόν λόγον εκφώνησε ο Παναγιώτατος.
Μετά την λήξη της Δοξολογίας ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε το Δημαρχείο και κατόπιν σε μια σεμνή τελετή στην συνεδριακή αίθουσα  του Ι. Καθεδρικού Ναού ο Δήμος Ύδρας ανακήρυξε τον Πατριάρχη του Γένους επίτιμο Δημότη της Νήσου.
Αργότερα ο Παναγιώτατος συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη των νήσων του Αργοσαρωνικού και τις αρχές, μετέβη εις το Επισκοπείον όπου και  καθιέρωσε εις την αίθουσα του θρόνου μεγάλη ψηφιδωτή εικόνα του Κυρίου αντίγραφον από την Αγιά Σοφιά.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ.κ Εφραίμ παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού  Πατριάρχου εις εστιατόριον της νήσου.
Πριν την αναχώρηση του ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε το Ι.Α.Μ.Υ και στις 16.00΄επιβιβάσθηκε στο ιδιωτικό σκάφος δια Πειραιά και  εκείθεν δι’ Αθήνας. Πηγή: Ι. Μ. ΥΔΡΑΣ

 

About kymaeditor

Check Also

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Εκοιμήθη σήμερα, Δευτέρα 2 Μαϊου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος. Οι πρώτες πληροφορίες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *