Παρουσίαση από τη Δημοτική Αρχή Πειραιά του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της πόλης.

Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση-Συνέντευξη Τύπου του Σχεδίου Αναπτυξιακής Στρατηγικής Π20 “ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2020 ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΕΡΓΑΣΙΑ” του Δήμου Πειραιά, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέπτυξε το πλαίσιο της στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της πόλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης εν συνεχεία, αναφέρθηκε αναλυτικά στους άξονες της Αναπτυξιακής Στρατηγικής του Δήμου Πειραιά ενώ ο Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, ανέλυσε την πρόταση που θα υποβάλει ο Δήμος Πειραιά προς την Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας το εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.Στόχος   η ανάδειξη του Πειραιά ως επιχειρηματικού, ναυτιλιακού,τουριστικού, πολιτιστικού και εμπορικού προορισμού.

Βεβαίως , παρόλο   που η ανάπτυξη είναι ευκταία στην πόλη του Πειραιά, η κίνηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής φαίνεται να παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση  αν αναλογιστεί κανείς ότι   ήδη οδεύει στον τρίτο χρόνο διαχείρισης του Δήμου Πειραιά. Για όσους θυμούνται, υπήρξε από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες της σημερινής Δημοτικής Αρχής και μάλιστα με υπογραμμισμένη προτεραιότητα! Ασφαλώς όταν οι προτάσεις γίνουν πράξεις, όλοι θα βοηθήσουμε να υλοποιηθούν.

20160930_105844

About kymaeditor

Check Also

Run Greece: Πλήθος κόσμου και κέφι στον Πειραιά

Οι κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά γέμισαν από φίλους του αθλητισμού, από λάτρεις των αγώνων δρόμου, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *