Παρουσίαση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής στη 2ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Μεταξά.

Το Γ.Ν. «Μεταξά» στον Πειραιά για την παρουσίαση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-13, επισκέφθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννης Μπασκόζος.

Το έργο του ΕΔΙΤ προσφέρει υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους κατοίκους των Νησιωτικών Περιοχών της χώρας με τη βοήθεια σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), καλύπτοντας τέσσερις βασικούς άξονες υπηρεσιών:

α) Τηλεδιάγνωσης & τηλεσυμβουλευτικής,
β) Τηλεεκπαίδευσης του Ιατρο-Νοσηλευτικού Προσωπικού
γ) Τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση σε πρώτο βαθμό επειγόντων περιστατικών
δ)Τηλεψυχιατρικής.

Κύριος στόχος του έργου είναι η διαδικτυακή συμβουλευτική υποστήριξη του Ιατρο-Νοσηλευτικού προσωπικού των περιοχών από τους εγκατεστημένους κεντρικούς Σταθμούς Ιατρών Συμβούλων (ΣΤΙΣ) με απώτερο στόχο την εξασφάλιση ισότιμων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Ο κ. Μπασκόζος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας της νέας υπηρεσίας, να συνομιλήσει με Ιατρούς και Νοσηλευτές των απομακρυσμένων Κέντρων Υγείας και να ενημερωθεί για τα πρώτα αποτελέσματα χρήσης και παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος. Όλοι μετέφεραν τις εμπειρίες τους, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους καθώς και την αγωνία τους για το μέλλον του ΕΔΙΤ, τονίζοντας την ανάγκη υποστήριξης και εξέλιξης του με τη φροντίδα της Ηγεσίας του Υπουργείου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανταπόκριση των κατοίκων των Νησιών μας που επισκέφθηκαν και έκαναν χρήση των υπηρεσιών του ΕΔΙΤ.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων, της ιατρικής υπηρεσίας και της διοίκησης του Νοσοκομείου (Μέταξα) και ανέλαβε τη δέσμευση να μεταφέρει τα αιτήματά τους στον Υπουργό Υγείας.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Σύλληψη του πλοιάρχου του Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ “CHAMPION JET 3”

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, το επιβατηγό – οχηματαγωγό – ταχύπλοο (Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *