Παύση εργασιών στο υπό ανέγερση κτίριο της Ραλλείου

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι  οριστική η  παύση των εργασιών ανέγερσης του νέου διδακτηρίου του Ραλλείου Γυμνασίου και του Ραλλείου Λυκείου Θηλέων Πειραιά,  σε αρκετά προχωρημένο στάδιο ανέγερσης, λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών.

Αρμόδια υπηρεσία για το έργο είναι οι «Κτιριακές Υποδομές» (πρώην ΟΣΚ) των οποίων Διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Η. Δρούλιας. Το Δ.Σ. των Κτιριακών Υποδομών, με μια αιφνιδιαστική απόφασή , κήρυξε έκπτωτο τον εργολάβο που κατασκευάζει το νέο διδακτήριο του Ραλλείου Γυμνασίου και του Ραλλείου Λυκείου Θηλέων Πειραιά και όπως φαίνεται αυτή είναι η πρώτη ερμηνεία για την παύση εργασιών. Το κτίριο είναι σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής και υπολείπονται  εργασίες εσωτερικές, καθώς και η διαμόρφωση της αυλής.

Ως λόγος κήρυξης έκπτωτου του εργολάβου φέρεται μια οικονομική διαφορά μεταξύ ΟΣΚ και εργολάβου (αναγνωρισμένη) ποσού 147.000€.

Δεδομένου ότι η κήρυξη του εργολάβου ως έκπτωτου απαιτεί δικαστικές ενέργειες, οι οποίες θα χρονίσουν, εύλογα συμπεραίνει κανείς ότι το έργο της κατασκευής των διδακτηρίων θα παραμείνει ημιτελές εις το διηνεκές.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα δύο σχολεία (Ράλλειο Γυμνάσιο και Λύκειο)  στεγάζονται σε μισθωμένες πολυκατοικίες στον Πειραιά και το κόστος ενοικίου ανέρχεται σε  30.000€ μηνιαίως. Άρα η οικονομική διαφωνία με τον εργολάβο αντιστοιχεί σε μισθώματα πέντε μηνών.

Τα ερωτήματα για πιθανές σκοπιμότητες δικά σας και φυσικά η πρόσκληση για παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας και στο Δήμαρχο Πειραιά επιβεβλημένη.Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι  τελετή θεμελίωσης  στο συγκεκριμένο έργο έγινε δις στο πρόσφατο παρελθόν.

Καιρός να πιέσουν οι φορείς να τελειώσει και να εγκαινιαστεί το έργο.

 

About kymaeditor

Check Also

35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου στον Πειραιά

Tην Κυριακή 2 Απριλίου 2023, θα διεξαχθεί ο  35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *