Πείστηκε ο Μαρινάκης και «κατεβαίνει» για δήμαρχος

Μπορεί να διανύουμε την πρώτη Απρίλη και να συνηθίζεται τέτοια ημέρα να λέμε και το… ψεματάκι μας, όμως η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη δημαρχία του Πειραιά μόνο ψέμα δεν είναι. Τα σενάρια που έδιναν και έπαιρναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ότι ο μεγαλομέτοχος  και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα «κατέβει» για δήμαρχος στο μεγάλο λιμάνι, τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Το αφεντικό του Ολυμπιακού ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις που του ασκήθηκαν από άτομα της ελεύθερης αγοράς και του εμπορίου και είπε το μεγάλο «ναι» για τη δημαρχία του Πειραιά. Από την πλευρά της η Πειραϊκή Εκκλησία,  μέσω κύκλων, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια (κάτι που είχαμε γράψει μόλις την Δευτέρα) διαψεύδοντας παράλληλα ότι άσκησε πιέσεις στον Μαρινάκη, εν τέλει έδωσε την ευλογία της στον διοικητικό ηγέτη των Πειριαωτών να διεκδικήσει τον δήμο.

Την Πέμπτη η ανακοίνωση

Την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφία του. Ήδη πάντως έχει ξεκινήσει μπαράζ επαφών με στελέχη προκειμένου να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο ενώ συναντηθεί και με  εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους του Βασίλη Μιχαλολιάκου, αλλά και με πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης του.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Νίκαιας-Ρέντη: Φιλοπεριβαλλοντική εξόρμηση στο Άλσος Αγίου Φιλίππου

Φιλοπεριβαλλοντική εξόρμηση  διοργανώθηκε χθες από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη ενώ  συμμετείχαν μέλη της …