Περικοπή των χριστουγεννιάτικων δαπανών δείχνει έρευνα της PwC

Οι εορτές πλησιάζουν και οι έμποροι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο αγοραστικό κοινό προκειμένου να αυξήσουν το τζίρο τους. Ωστόσο η έρευνα της PwC φέρνει δυσάρεστα μαντάτα αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία, αναμένεται τεράστια πτώση του τζίρου στα καταστήματα για τις γιορτές λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων και του κινδύνου των πρόωρων εκλογών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της PwC, που δημοσιεύεται στο Euro2day, η μέση δαπάνη των Ελλήνων στις χριστουγεννιάτικες αγορές θα είναι κατά -12,5% χαμηλότερη ακόμα και από πέρυσι, και αναμένεται να μην ξεπεράσει ούτε τα 400 ευρώ. Όλοι αποδίδουν το θάνατο της αγοράς στις πολιτικές εξελίξεις και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, που τρομάζει τον κόσμο και τον αναγκάζει να μην ξοδεύσει ακόμα και τα λιγοστά διαθέσιμα χρήματα του.
Εξίσου ανησυχητικά είναι τα σημάδια και από τη μεγαλύτερη βιομηχανία που διαθέτει η χώρα μας, που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό.

Σύμφωνα με το Capital οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα η δημόσια τοποθέτηση από τον Α. Τσίπρα κατά του θεσμού του all inclusive είναι πολύ πιθανό να επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες στον κλάδο των ξενοδοχείων.
Στο δημοσίευμα ξενοδόχοι κάνουν εκκλήσεις για σταθερότητα έστω και την τελευταία στιγμή, ενώ υπερασπίζονται το θεσμό των all inclusive, με τον οποίο γέμισαν τα δωμάτια τους προσφέροντας ανταγωνιστικότατες τιμές.

About kymaeditor

Check Also

Γαλάτσι: Ένοπλη ληστεία σε φούρνο

Ώρες αγωνίας έζησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/9) ένας 51χρονος ιδιοκτήτης αρτοποιείου και ένας 57χρονος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *