Περιοδεία Αντώνη Καλογερόγιαννη στα Καμίνια

Τα Καμίνια του Πειραιά επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης με υποψηφίους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Είχε την ευκαιρία ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής και να διαπιστώσει από κοντά τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής, ακόμα και σήμερα. Δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει τις απόψεις του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» για την βελτίωση των συνθηκών στην περιοχή. Μεταξύ των άλλων δεσμεύτηκε για την βελτίωση της συγκοινωνίας με το κέντρο της πόλης, για την δημιουργία ειδικού πρότυπου πάρκου για φιλόζωους και κατοικίδια ζώα (εντός του υπάρχοντος χώρου του Στρατοπέδου Παπαδογεώργη) , για την δημιουργία Δημοτικού ιατρείου και Κέντρου Συνταγογράφησης ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι Καμινιώτες με άσκοπη μετακίνηση στο κέντρο του Πειραιά.Επίσκεψη στον ΟΛΠ

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Καλογερόγιαννης, υποψ. Δήμαρχος Πειραιά επισκέφτηκε τον πρόεδρο του ΟΛΠ κο Ανωμερίτη Γεώργιο, και συζήτησαν τις εξελίξεις γύρω από το μείζον θέμα για την πόλη μας, δηλαδή την πώληση του 67 % των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά επανέλαβε την πάγια και αμετακίνητη άποψη του για μεταβίβαση των μετοχών αυτών σε μια διαδημοτική Α.Ε. όλων των παραλιμένιων δήμων    ( όπου το μεγαλύτερο ποσοστό θα κατέχει ο Δήμος Πειραιά ) ώστε να μην χαθεί ο δημόσιος έλεγχος του λιμανιού μας .

Τόνισε για μια ακόμα φορά την άποψη ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το πρότυπο διαχείρισης που υπάρχει στην συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών λιμένων και το οποίο υποστηρίζει αταλάντευτα εδώ και πολλά χρόνια. Εξέφρασε μάλιστα την χαρά του που και άλλοι διεκδικητές της δημαρχίας Πειραιά, εκφράζουν την ίδια άποψη κι αυτό δείχνει ότι οι σωστές απόψεις και προτάσεις πάντα βρίσκουν μιμητές και αντιγράφονται.

Ως προς τις χρήσεις του λιμένος , τονίστηκε ότι οι χρήστες πρέπει να είναι περισσότεροι από δύο, ώστε να μην δημιουργηθούν συνθήκες ιδιωτικού μονοπωλίου.

Ως προς την ακτοπλοΐα , ο κος Καλογερόγιαννης τόνισε « Όποιος πάρει κάποιο «φιλέτο» χρήσης π.χ. κρουαζιέρα , να πάρει και το μη κερδοφόρο κομμάτι, αυτό της ακτοπλοΐας , ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία σύνδεσης των νησιών με τον Πειραιά.» Σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην πώληση των μετοχών του ΟΛΠ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ , ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά πρότεινε στον κο Ανωμερίτη την δυναμική αντίδραση όλων, ακόμα και της παραίτησης, ως έσχατο μέσο πίεσης .

About kymaeditor

Check Also

Νέα γκράφιτι στα Σχολεία του Ρέντη και της Νίκαιας

Γκράφιτι δημιουργήθηκαν τις τελευταίες λίγες εβδομάδες στις προσόψεις του 4ου Νηπιαγωγείου Ρέντη και των Δημοτικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *