Περιοδεία Γιάννη Σγουρού στο κέντρο της Αθήνας

Περιοδεία στο κέντρο της Αθήνας από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια και σε όλους τους κεντρικούς δρόμους πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα θερμοί, τους πληροφόρησε ότι πρόσφατα προχώρησε η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση και ότι θα μπορέσει η Περιφέρεια Αττικής να τους καταβάλει από δικούς της πόρους τα 10 εκατομμύρια Ευρώ ως αποζημίωση για τις καταστροφές που είχαν γίνει στο κέντρο της Αθήνας το χειμώνα του 2012. Οι καταστηματάρχες τον ευχαρίστησαν ενώ από τη μεριά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τους απάντησε:

«Η Περιφέρεια Αττικής ήταν πάντα στο πλευρό των καταστηματαρχών του κέντρου, αφού ήδη και ως Νομαρχία Αθηνών είχαμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη συνολική αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, η οποία θα συμβάλει καταλυτικά στην τόνωση της εμπορικής κίνησης των καταστημάτων».

Στη συνέχεια περνώντας από την οδό Πανεπιστημίου συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες για το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Πανεπιστημίου (Re-Think Athens), δίνοντας έμφαση στο ότι στόχος είναι η συγκεκριμένη ανάπλαση, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με 40 εκατομμύρια Ευρώ, να συνδυαστεί με την ανάπλαση της Λ. Αλεξάνδρας και την αγορά των Προσφυγικών από την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με πρόταση που έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο, για κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις.

Από την πλατεία Ομονοίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης υπενθύμισε την πρότασή του, που έχει κάνει ήδη από το 2008 ως Νομάρχης, για τη συνολική αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας σε μια περιμετρική 5 χιλιομέτρων, με την Περιφέρεια Αττικής να είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπλαση αυτή και στην αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτηρίων, ώστε να αλλάξει επιτέλους όψη το κέντρο της πόλης.

Τέλος, για τη Βαρβάκειο Αγορά επανέλαβε την πρότασή του να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους και σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων τη συνολική ανάπλασή της, ώστε να αποκτήσει σύγχρονο ευρωπαϊκό πρόσωπο η κεντρική αγορά των Αθηνών.

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *