Περιφέρεια Αττικής: Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου Orientgate

H Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου Orientgate, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, στο αμφιθέατρο της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής (Λεωφόρος Μεσογείων 156). Θα προηγηθεί διεθνές σεμινάριο, με τίτλο: OrientGate International Workshop “Adaptation strategy for Attica Wetlands: The assessment of wetland vulnerability index”, το οποίο θα διεξαχθεί στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2014 στο Ξενοδοχείο “Αμαλία” (Αμαλίας 10), στην Αθήνα.

Το OrientGate είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, φέρνοντας σε επαφή τις κοινότητες που παράγουν τη γνώση (Πανεπιστήμια, Μετεωρολογικές Υπηρεσίες, Επιστημονικά Ιδρύματα, κλπ.) με τις κοινότητες που εφαρμόζουν πολιτικές (Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, κλπ.). Από το Πρόγραμμα αυτό θα προκύψουν Στρατηγικές και Επιχειρησιακά Προγράμματα με δράσεις αναστροφής και περιορισμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και τα προτεινόμενα μέτρα και δράσεις, οι συνέργειες μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας με αντίστοιχες θεματολογίες. Έμφαση θα δοθεί στις πλημμύρες και την ξηρασία. Τέλος θα παρουσιαστούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δύναται να χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων.

Τις απόψεις τους στο πλαίσιο της Ημερίδας έχουν προσκληθεί να καταθέσουν εκπρόσωποι δήμων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, επιστημονικών φορέων, ΜΚΟ, του ΥΠΕΚΑ, του ΥΠΠΟ, φορέων διαχείρισης, καθώς και λοιπών εμπλεκόμενων φορέων που σχετίζονται με τους υγρότοπους τη Αττικής.
Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα αυτό με αντικείμενο τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους υγροτόπους της Αττικής. Έχουν επιλεγεί οι σημαντικότεροι υγρότοποι της Αττικής (Βουρκάρι, λίμνη Κουμουνδούρου, Σχοινιάς.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Κλειστά ΚΕΠ λόγω ανακαίνισης

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο του έργου «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΠ» που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *