Πλήρη απαλλαγή των απόρων δημοτών από τα δημοτικά τέλη με απόφαση Μώραλη

Απαλλάσσονται οριστικά από τα δημοτικά τέλη οι άποροι δημότες, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, και πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Μώραλης, στην τελευταία συνεδρίασή του. 

Ειδικότερα, η κατηγορία των δημοτών που γλιτώνει από εδώ και στο εξής τα δημοτικά τέλη  είναι αυτοί  με οικογενειακό ετήσιο εισόδημά μέχρι  6.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, με τη  προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να παρέχει δυνατότητα ασφάλισης.

Αναλυτικά η πρόταση Μώραλη

 

«Θα ήθελα να κάνω μια παρέμβαση με δική μου πρωτοβουλία. Έχω δει την εισήγηση της οικονομικής επιτροπής και παρά την τρομερή οικονομική δυσκολία που έχουμε, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τους δημότες.

Θα πρότεινα λοιπόν, έχοντας μελετήσει λίγο και την εισήγηση και τα οικονομικά, αλλά επειδή θέλω να δώσουμε και σημασία στους δημότες και να δείξουμε ότι παρά την οικονομική δυσκολία του Δήμου, συμπαριστάμεθα και είμαστε κοντά τους, εάν υπάρχει η δυνατότητα να απαλλάξουμε πλήρως από τα δημοτικά τέλη τους απόρους σύμφωνα με αυτά τα οποία προβλέπει ο Νόμος.

Νομίζω ότι παρά την δυσκολία και παρά το ότι έχουμε προβλήματα τα οποία πρέπει να διαχειριστούμε, η εισήγησή μου είναι αυτή: τουλάχιστον τους άπορους, όπως προσδιορίζει ο Νόμος να τους απαλλάξουμε από τα δημοτικά τέλη».

Εν συνεχεία εγκρίθηκε η εισήγηση της Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Α. Γλύκα στο σύνολό της για τον προσδιορισμό των δημοτικών τελών του οικονομικού έτους 2015:

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

α) Η μείωση 50% για πολυτέκνους, όπως  η ιδιότητα αυτή ορίζεται ρητά στο νόμο, δηλαδή από 4 παιδιά και άνω με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 80 τ.μ.

β) Η απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 80% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 80 τ.μ.

Πέραν αυτών, αποφασίστηκε οι συντελεστές των ανταποδοτικών τελών να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

About kymaeditor

Check Also

ΠΕ Αττικής: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης νέου σύγχρονου φωτισμού και εξωραϊσμού 7 Γεφυρών

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, οι εργασίες τοποθέτησης νέου σύγχρονου φωτισμού αλλά και εξωραϊσμού των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *