Ποια τα καλά και τα κακά του καφέ για την υγεία μας; Πόσο και πώς πρέπει να τον πίνουμε;

Ποια τα καλά και τα κακά του καφέ για την υγεία μας; Πόσο και πώς πρέπει να τον πίνουμε;

της Κικής Τσεκούρα, medlabnews.gr Ο καφές είναι ίσως η μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών στην παγκόσμια διατροφή Όταν αναφερόμαστε στην κατανάλωση καφέ, οι περισσότεροι την ταυτίζουμε με τη λήψη καφεΐνης. Όμως έχει βρεθεί ότι στον καφέ υπάρχουν γύρω στις χίλιες ουσίες και πολλές από αυτές τις ουσίες είναι οι υπεύθυνες για τις ευεργετικές δράσεις του καφέ και όχι μόνο η καφεΐνη. Η κυριότερη βιολογικά δραστική ομάδα ουσιών που περιέχονται στον καφέ και έχουν ωφέλιμη δράση στην υγεία είναι αυτή των πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες είναι ουσίες με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χάρη στην ικανότητα τους να αποτρέπουν βλαβερές οξειδώσεις δομικών συστατικών του οργανισμού […]

Πηγη: Ιατρικα Νεα

About kymaeditor

Check Also

Νέα οδηγία ΠΟΥ για την Covid: Οι υγιείς ενήλικες κάτω των 60 δεν χρειάζονται επιπλέον δόση εμβολίων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτίμησε ότι οι υγιείς ενήλικες, κάτω των 60 ετών, δεν χρειάζονται επιπλέον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *