Ποιες αποδείξεις θα μπουν στη λοταρία για κέρδη έως 10.000 ευρώ

 Το μέτρο της λοταρίας για τις αποδείξεις πρότεινε, όπως είχε κάνει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  Γιώργος Μαυραγάνης  στη κυβέρνηση Σαμαρά, ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.Super Market, βενζινάδικα και περίπτερα, μάλλον δεν πρόκειται να είναι στη λίστα με τις αποδείξεις που θα μπαίνουν στη λοταρία, αντίθετα υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος επαγγελμάτων και υπηρεσιών που βρίσκονται ψηλά στις λίστες της φοροδιαφυγής και οι αποδείξεις από εκεί θα είναι αυτές που θα μπαίνουν στη λοταρία.

Ασφαλώς πρόκειται για μία νέα μεταρρύθμιση που πρόσθεσε ο  Έλληνας υπουργός Οικονομικών, και η οποία θα δίνει επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας, ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση.

Ο κατάλογος θα είναι μακρύς για παροχή υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή, όπως γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτές, μπαρ και εστιατόρια, αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Επίσης, εξετάζεται να συμπεριληφθούν και οι αποδείξεις από καταστήματα λιανικής πώλησης υποδημάτων και ενδυμάτων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο ενδέχεται να επεκταθεί αν τα έσοδα πάνε καλά ή υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί το προς κλήρωση ποσό, το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται πως διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ένταξη πολιτών στη ρύθμιση οφειλών στους Δήμους μέχρι 72 δόσεις

Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών πολιτών προς Δήμους σε έως και 72 δόσεις αλλά και αναβίωσης παλαιότερων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *