Πολιτική σταθερότητα ζητά ο Ιερώνυμος- “Η Εκκλησία έχει ευθύνη να μη διχάζει τον λαό”

 Πρόσκληση για πολιτική σταθερότητα για τα επόμενα χρόνια απευθύνει προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας από το βήμα της ολομέλειας της Ιεραρχίας τόνισε μεταξύ άλλων πως «η χώρα δεν αντέχει άλλους ταλανισμούς».

Στην ομιλία του ενώπιον όλων των Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την έναρξη της ετήσιας συνεδρίασης της ολομέλειας της ιεραρχίας, ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε το δικό του μήνυμα για να μη μείνουν, όπως είπε, «οι θυσίες του ελληνικού λαού χωρίς αντίκρισμα».

Μιλώντας στους 75 μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αφού τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να ξεπεράσει ο ελληνικός λαός τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής ενότητας. “Στην κρίσιμη αυτή στιγμή ο τόπος δεν αντέχει άλλους ταλανισμούς. Έχει ανάγκη πολιτικής σταθερότητας για τα έτη που ακολουθούν”.

Ο κ. Ιερώνυμος ξεκαθάρισε πως ο ρόλος της Εκκλησίας δεν είναι να πολιτικολογεί και να αναμειγνύεται σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, όμως “δεν δύναται να αγνοήσει τα πολιτικά δρώμενα, κλείνοντας τα μάτια στα κοινωνικά προβλήματα. Οφείλει να μεταφέρει τις αγωνίες του λαού στα αυτιά των κυβερνώντων”.

«Η Εκκλησία», είπε, “έχει την αποστολή να μαρτυρεί στην πράξη έναντι των πολιτικών αρχών, όταν αυτές ενεργούν σε βάρος του λαού ή ερήμην του”. Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε πως “χωρίς την ενότητα των πολιτικών μας και τη σταθερότητα των βουλευτικών δομών οι θυσίες του ελληνικού λαού κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, γεγονός που θα οξύνει περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες και θα δώσει χώρο σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον της χώρας”.

 

«Η Εκκλησία έχει ευθύνη να μη διχάζει τον λαό για τα επόμενα χρόνια»

 

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως και η Εκκλησία έχει ευθύνη να μη διχάζει τον λαό για τα επόμενα χρόνια, τα οποία, εκτίμησε, “θα είναι πολύ δύσκολα”.

Τέλος ευχαρίστησε την ελληνική Πολιτεία για μία σειρά νομοθετικές πρωτοβουλίες που ξεκαθάρισαν χρόνια ζητήματα της Εκκλησίας και ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας πως χρειάζεται σύντομα η ιεραρχία να επανεξετάσει τον τρόπο εκλογής των νέων μητροπολιτών.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Δόθηκε η άδεια τέλεσης της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στις 15 Αυγούστου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με ανακοίνωσή του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Νομάρχη Τραπεζούντας, ο οποίος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *