“Πολιτικοί και ελίτ ευθύνονται για τα δεινά στην Ελλάδα”

Αποποιείται των ευθυνών του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως για τα δεινά που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν ευθύνονται οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες. Μάλιστα υποστήριξε πως η αιτία είναι οι δεκαετίες αποτυχιών από την ελίτ της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας χαρακτήρισε θετικό το ρόλο της τρόικας σε χώρες της ευρωζώνης και έκανε λόγο για «χάσιμο χρόνου» αν κάποιος σκέφτεται οποιαδήποτε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης των όσων έχουν συμφωνηθεί.
«Η Ελλάδα δεν υποφέρει από τις αποφάσεις των Βρυξελλών ή του Βερολίνου αλλά από τις αποτυχίες της πολιτικής ελίτ τις τελευταίες δεκαετίες” δήλωσε αρχικά. Ο Γερμανός αξιωματούχος απάντησε στην κριτική που δέχεται η τρόικα και σε όσους θεωρούν ότι έχει αποτύχει στον στόχο της. Υπερασπίστηκε την ορθότητα των προγραμμάτων στήριξης λέγοντας «δεν είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα δεν ήταν καλό», ενώ τόνισε πως η επιτυχία του εξαρτάται από την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία, όπως και τα άλλα κράτη της ευρωζώνης προσέφεραν σημαντική στήριξη στην Ελλάδα, την οποία όμως η χώρα δεν εκμεταλλεύθηκε πλήρως. Προσέθεσε πως δεν μπορεί να πει ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βρίσκεται στη σωστή πορεία, καθώς η χώρα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Σημείωσε όμως ότι οι Έλληνες έχουν δύσκολο δρόμο μπροστά τους, αλλά αν μη τι άλλο βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Σχετικά με την Ελλαδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας ανέφερε οτι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει περισσότερο από άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό οφείλεται στα λάθη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, σε βάθος χρόνου.

Ως προς τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση είναι ένας «ενδιαφέρων συνδυασμός» διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων.

About kymaeditor

Check Also

ΕΒΕΑ: Ανοιχτή πανελλαδική πρόσκληση για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Ανοιχτή πρόσκληση σε καινοτόμες μικρές και μεσαίες γυναικείες startups από όλη την Ελλάδα απευθύνουν και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *