Πολιτιστική Ακτή Πειραιά- πρότασεις και συζητήσεις.

Αποθήκες λιμάνι
Πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη, των δημάρχων Πειραιά και Κερατσινίου Δραπετσώνας κ.κ. Γιάννη Μώραλη και Χρήστου Βρεττάκου και του προέδρου του ΟΛΠ κ. Γιώργου Ανωμερίτη με βασικό θέμα συζήτησης τη δημιουργία Πολιτιστικής Ακτής στο λιμάνι του Πειραιά. Στο σχεδιασμό προβλέπεται η δημιουργία μουσείων και εκθεσιακών χώρων με την αξιοποίηση κτηρίων του ΟΛΠ αλλά και θεματικό πάρκο σε χώρο πρασίνου.
Στα σχέδια περιλαμβάνονται επίσης:
•Η ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας- Κερατσινίου, συνολικής έκτασης 660 στρεμ., από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος καταλάμβανε το εργοστάσιο Λιπασμάτων.
•Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015, τον οποίο φιλοξενεί ο Δήμος Πειραιά.
•Το Συνέδριο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Λιμανιών (ESPO), το οποίο φιλοξενεί, φέτος, ο ΟΛΠ

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει σειρά νέων συναντήσεων για την επεξεργασία προτάσεων για όλα τα παραπάνω θέματα.
Ελπίζουμε από την πρόθεση να περάσουμε σύντομα και αποτελεσματικά στην πράξη καθώς το θέμα της δημιουργίας της Πολιτιστικής Ακτής του Πειραιά πλανάται από την εποχή της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη και έκτοτε έχουν αλλάξει πολυάριθμες κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.

About kymaeditor

Check Also

“Φορτίζω παντού” για Πέραμα, Κερατσίνι και Σαλαμίνα

Με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών,  αρμόδιο για τις μεταφορές, κ. Βασίλη Οικονόμου συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Περάματος κ. Γιάννης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *