Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης θέλει τον Πειραιά (από κοινού με τη Σαλαμίνα) ο Μώραλης

Ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 1985 με στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου των χωρών της Ευρώπης, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, επανέρχεται στην Ελλάδα το 2021, καθώς εκείνη την χρονιά μια πόλη από την χώρα μας πρόκειται να οριστεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (μαζί με μια πόλη από την Ρουμανία). «Σφήνα» στην διεκδίκηση του θεσμού της  μπαίνει ο Πειραιάς, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

«Ο Πειραιάς πρέπει να διεκδικήσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, να καταθέσει τον πρώτο φάκελο μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2015», ανέφερε ο δήμαρχος μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά,  για να προσθέσει ότι «ο χρόνος είναι λίγος, αλλά για εμάς που έχουμε μάθει να δουλεύουμε γρήγορα και για τους συνεργάτες μου, μπορούμε να τα καταφέρουμε»

«Υπήρξαν τρείς πόλεις της χώρας που έχουν γίνει πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Δεν διανοούμαι ότι θα γίνει τέταρτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα στην Ελλάδα και δεν θα είναι ο Πειραιάς ή δεν θα επιχειρήσει να είναι ο Πειραιάς», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης, λέγοντας ότι θα παρουσιάσει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ίδιος είπε ότι η διεκδίκηση μπορεί να γίνει από κοινού με την Σαλαμίνα «επειδή είμαστε όμοροι δήμοι και συμπίπτει τα 2500 χρόνια της  ναυμαχίας να είναι το 2021»

«Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα αφορά έναν Δήμο, αλλά με τη Δήμαρχο Σαλαμίνας είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία και θα το εξετάσουμε», κατέληξε ο Γιάννης Μώραλης.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος ήδη έχουν καταθέσει φακέλους διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας η Καλαμάτα, η Τρίπολη, το Ναύπλιο και η Σύρος.

About kymaeditor

Check Also

Καιρός: Αίθριος με αραιές νεφώσεις

Ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο. Ενίσχυση των νοτίων ανέμων και μικρή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *