Ημέρες θάλασσας

Πολλά «μπράβο» σε Βαρβιτσιώτη έδωσαν οι φορείς της θαλάσσιας αγοράς

Με κολακευτικά σχόλια μίλησαν οι φορείς της θαλάσσιας αγοράς και οι αρμόδιοι της τουριστικής αγοράς για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή. Ο υπουργός Ναυτιλίας πήρε πολλά «μπράβο» με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου, που όπως όλοι χαρακτηριστικά τόνισαν «δίνει μεγάλη ανάσα στην αγορά, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.  «Το συζητάμε δέκα χρόνια αλλά τελικά τώρα γίνεται πράξη» τόνισαν χαρακτηριστικά οι Εκπρόσωποι του Ναυτικού Επιμελητήριου, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Ανευ Πληρώματος, της Πανελλήνιας Ένωσης Ημερόπλοιων και της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού.

Ο Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ και χρόνια άνθρωπος της ναυτιλίας και του τουρισμού, μάλιστα, σημείωσε ότι «γίνεται μια ουσιαστική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του θαλάσσιου τουρισμού και είναι σημαντικό βήμα που οφείλεται στον υπουργό και την ομάδα του».

Ο υπουργός δεν μίλησε αλλά ήταν έκδηλη η ικανοποίησή του για τα όσα ακουγε για το νομοσχέδιό του. Άλλωστε, όπως έλεγε ο ίδιος, ήταν προσωπικό του στοίχημα η ολοκλήρωση ενός νομοσχεδίου που σερνόταν εδώ και πολλά χρόνια, είναι κατ´εξοχήν αναπτυξιακό.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Εκλογές 2023: Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ o Σπύρος Πνευματικός

Σε δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Εύβοιας, προχώρησε ο υποψήφιος της ΝΔ, Σπύρος …