Πολλοί αστυνομικοί αγνοούν τη νομοθεσία που προστατεύει τα ζώα

Η άγνοια των αστυνομικών σε εκατοντάδες Α.Τ. ανά την χώρα – παρά τις εγκυκλίους και τις «σαφείς οδηγίες» κατ’ εντολή μάλιστα Βασίλη Κικίλια – που είναι και ο αρμόδιος υπουργός, έρχεται στη δημοσιότητα με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη στην Πάρο.

Κάτοχος τριών σκυλιών που μένει στην Παροικιά και μάλιστα σε μονοκατοικία απειλήθηκε από περίοικους επειδή τα ζώα του τους ενοχλούν.

Απειλήθηκε όμως και από την Αστυνομία καθώς οι ενοχλημένοι γείτονες του πήγαν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και μάλιστα του είπαν ότι δεν έχει δικαίωμα να φιλοξενεί στο σπίτι του περισσότερα από δύο ζώα ζητώντας την απομάκρυνση του τρίτου.

Μετά από παρέμβαση του συλλόγου Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου (Φ.Ε.Π.) που πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί οι αστυνομικοί του Α.Τ. Παροικιάς ενημερώθηκαν ότι σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που βγήκε τον Οκτώβριο του 2013 δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των κατοικίδιων, τα οποία μπορούμε να έχουμε σε διαμερίσματα και τις μονοκατοικίες.

Περιορισμός τίθεται μόνο αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει την φιλοξενία ζώων. Σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται η φιλοξενία μόνο δύο ζώων ανά διαμέρισμα.
Δείτε τη σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με τους Φ.Ε.Π. η Αστυνομία ενημερώθηκε για τη νομοθεσία που αγνοούσε και ευχαρίστησε τον σύλλογο ο οποίος προσκόμισε και τα σχετικά έγγραφα για να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. Και τα τρία ζώα του Σ.Π. φροντίζονται κανονικά αλλά θα πρέπει τις ώρες κοινής ησυχίας να τα περιορίζει για να μην ενοχλούν με το γαύγισμα τους.

zoosos.gr

About kymaeditor

Check Also

Καθυστερήσεις στο Δέλτα Φαλήρου προς Πειραιά

Καθυστερήσεις και χαμηλές ταχύτητες στη Συγγρού προς Πειραιά( Δέλτα Φαλήρου) λόγω ακινητοποιημένου οχήματος, τώρα.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *