Πολυπληθής η χθεσινή συγκέντρωση στο Σταυρό ενάντια στην επέκταση του Λιμανιού

Πολυπληθής ήταν η χθεσινή συγκέντρωση κατοίκων του Πειραιά με σύνθημα «ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ»  στον Σταυρό της Πειραϊκής . Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από πολλούς ομιλητές για το εφιαλτικό σενάριο της επέκτασης του λιμανιού με κολοσσιαίο μπάζωμα σχεδόν 200 στρεμμάτων θάλασσας μπροστά στην Πειραϊκή για τον ελλιμενισμό  κρουαζιερόπλοιων ή κοντεϊνερόπλοιων  και ουρανοξύστη ύψους 60-70 μέτρων.
Έγινε συζήτηση για τις ολέθριες συνέπειες στο περιβάλλον, την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων ολόκληρου του Πειραιά, στην καταστροφή του φυσικού κάλλους του τοπίου της Πειραϊκής, στην υποβάθμιση του Κονώνειου Τείχους που, ως το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο τείχος, είναι ο σημαντικότερος τουριστικός πόλος του Πειραιά, στο ‘θάψιμο’ του τάφου του ιδρυτή της πόλης μας Θεμιστοκλή καθώς και του αρχαιολογικού και ιστορικού χώρου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

‘Κάναμε έκκληση στον Δήμαρχο’ , δηλώνουν οι κάτοικοι, ‘τον Αντιπεριφερειάρχη κι όλους τους βουλευτές του Πειραιά να στηρίξουν τον αγώνα των κατοίκων για την ακύρωση του παράλογου και καταστροφικού αυτού έργου. Από την Κυβέρνηση ζητήσαμε να προχωρήσει στην ακύρωση μιας εξόφθαλμα λανθασμένης απόφασης. Οι πολλαπλές εκλογές είναι προ των πυλών και τον τελευταίο λόγο έχει ο λαός με την ψήφο του… ‘
Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων του ευρύτερου Πειραιά καθώς και εκπρόσωπος του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συγκεντρώθηκαν πάνω από 300 νέες υπογραφές κατά της νότιας επέκτασης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 8000.
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία με πανό και πικέτες κατά μήκος της Ακτής Θεμιστοκλέους, στην οποία κυριάρχησε το σύνθημα: «Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!»

About kymaeditor

Check Also

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς  και Νήσων: Αρχαιολογικός  περίπατος  στα  Μακρά Τείχη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς  και Νήσων,  στο πλαίσιο του εορτασμού της εκδήλωσης «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *