Ποτάμι καταγγέλει ΣΥΡΙΖΑ: Κλείνετε το μάτι σε όσους είναι υπέρ της δραχμής

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ποτάμι και τον ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη να καταγγέλει συνεργάτη του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως κλείνει το μάτι υπέρ της δραχμής και δηλώνει ότι το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο μνημόνιο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Στις 15 Μαρτίου στο rednotebook.gr o κ. Γιάννης Αλμπάνης αρθρογράφησε με τίτλο “Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο”.

Δύο μέρες πριν, στις 13 Μαρτίου ο κ. Γιάννης Αλμπάνης είχε διοριστεί ειδικός σύμβουλος στο γραφείο τύπου της γενικής γραμματείας του Πρωθυπουργού (ΦΕΚ 131).

Είναι σημαντικό ο κ. Τσίπρας να έχει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα τους κατάλληλους συμβούλους. Αυτούς δηλαδή που θα στηρίξουν την ευρωπαϊκή Ελλάδα κι όχι αυτούς που υπερασπίζονται την ηρωική (για ποιον;) επιστροφή στη δραχμή.

Δυστυχώς, η δημοσιοποίηση τέτοιων απόψεων από έναν ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού ερμηνεύεται με δύο τρόπους:

Είτε οι διορισμοί γίνονται με κριτήρια “να βολευτούν όλα τα στελέχη μας”, άρα και κάποιοι ακραίοι, είτε -το χειρότερο- επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση επεξεργάζονται πλέον σοβαρά τέτοια σενάρια.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να απαντήσουν. Συμφωνούν ή όχι με την διαπίστωση του νέου πρωθυπουργικού συμβούλου:

“Το Grexit είναι πολύ επώδυνο (γι’ αυτό και ορθά δεν ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να ανοίξει προοπτικές που δεν υπάρχουν στο μνημονιακό πλαίσιο”.

Ανοίγει όντως “προοπτικές” ένα Grexit; Πως θα ερμηνευόταν αλήθεια από την ελληνική κυβέρνηση αν ένας σύμβουλος της κας Μέρκελ ή του κ. Γιούνγκερ αρθρογραφούσε υπέρ του Grexit;

Ευτυχώς, αυτό το ερώτημα είναι υποθετικό. Αλλά, δυστυχώς, αυτό που δεν έγινε από σύμβουλο της κας Μέρκελ, γίνεται από σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα».

About kymaeditor

Check Also

Στάση εργασίας απόψε στο Μετρό: Ποιά ώρα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί – 24ωρη απεργία την Τρίτη

Λόγω της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), οι Γραμμές 2 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *