ΠΟΥ: Αν δεν ληφθούν μέτρα, θα υπάρχουν 20.000 κρούσματα Εμπολα μέχρι τον Νοέμβριο

Τη λήψη άμεσων μέτρων ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον Έμπολα και προειδοποιεί πως αν δεν ληφθεί δράση για τον  θανατηφόρο ιό  που πλήττει τη δυτική Αφρική, πάνω από 20.000 άνθρωποι θα έχουν μολυνθεί  μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου.

Εάν δεν υπάρξει αλλαγή σε ότι αφορά τα μέτρα ελέγχου της επιδημίας, στις αρχές Νοεμβρίου θα υπάρχουν 9.939 κρούσματα στη Λιβερία, 5.925 στη Γουινέα και 5.063 στη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών.

 

Στη μελέτη του διεθνούς οργανισμού, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», αναφέρεται ότι, χωρίς την άμεση βελτίωση των μέτρων προφύλαξης, κατά τους επόμενους μήνες , θα υπάρχουν εκατοντάδες νέα κρούσματα και θάνατοι κάθε εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η θνησιμότητα των ασθενών ανέρχεται τώρα στο 70,8%.

 

Οι αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού πρόσθεσαν επίσης πως, εάν δεν ληφθούν μέτρα, ο ιός μπορεί να γίνει ενδημικός στην περιοχή της δυτικής Αφρικής. Μέχρι τώρα,η επιδημία έχει προκαλέσει το θάνατο 2.800 ανθρώπων στη δυτική Αφρική από την αρχή του έτους.

 

Η Λιβερία, η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα. Λίγες ώρες νωρίτερα, οι αρχές στη Σιέρα Λεόνε ανακάλυψαν 70 πτώματα και 150 νέα κρούσματα της επιδημίας του ιού Έμπολα, της χειρότερης που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Ιστορία. «Θα χρειαστεί να κηδέψουμε πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο από την αρχή της επιδημίας.Τώρα έχουμε επιπλέον τουλάχιστον 150 νέα κρούσματα», δήλωσε ο Στίβεν Γκαοτζιά, επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.

About kymaeditor

Check Also

Βρετανία: Έδεσε τη σύζυγο και τις κόρες του σχολιαστή του BBC πριν τις εκτελέσει – Ο δράστης με τη βαλλίστρα αναζητείται

Τα τρία θύματα της δολοφονίας με βαλλίστρα στη Βρετανία είναι η σύζυγος και οι δύο κόρες του σχολιαστή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *