Πρεμιέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων: Δοκίμιο για τον Ανθρωπισμό το θέμα της Έκθεσης

Πρεμιέρα είχαμε την Τρίτη χωρίς απρόοπτα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με τους 105.000 υποψηφίους  των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄). να εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.  Ο «ανθρωπισμός» και το έλλειμμά του ήταν το θέμα της φετινής Έκθεσης στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τις θέσεις και τις απόψεις τους με αφορμή ένα απόσπασμα δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στα εξεταστικά κέντρα.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την  Πέμπτη 29 Μαΐου.

Οι μαθητές των ημερησίων και εσπερινών λυκείων θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ για τις 8.30 π.μ. έχει οριστεί η ώρα έναρξης των εξετάσεων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει μαζί του:

– Το δελτίο εξεταζόμενου

– Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο

– Δύο στυλό μπλε ή μαύρα, μολύβι, γόμα και γεωμετρικά όργανα

-Όποιος θέλει μπορεί να έχει θερμός με νερό ή αναψυκτικό

Στα εξεταστικά κέντρα θα λειτουργούν μηχανήματα που κόβουν το σήμα από τα κινητά τηλέφωνα, καθώς απαγορεύονται μέσα στις αίθουσες. Εάν βρεθεί πάνω στους μαθητές κινητό τηλέφωνο μπορεί και να μηδενιστούν. Απαγορεύεται το κομπιουτεράκι και το μπλάνκο.

 Σ. Κεδίκογλου: «Δύναμη και νηφαλιότητα  σε μαθητές και μαθήτριες»

Τις δικές του ευχές για δύναμη και νηφαλιότητα έστειλε ο Συμεών Κεδίκογλου στους μαθητές, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε αρχικά τα εξής: «Σήμερα αρχίζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, δύναμη, και νηφαλιότητα στις μαθήτριες και τους μαθητές.

Βρίσκεστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία στη ζωή σας, από τις πολλές που εύχομαι να συναντήσετε στο δρόμο σας. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι επίσης και μια δοκιμασία για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, χάρη στις προσπάθειες των οποίων διανύσαμε φέτος μια καλή σχολική χρονιά που φτάνει στο τέλος της.

Νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω και να ευχηθώ καλή δύναμη στην επιτυχή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων και καλά αποτελέσματα στους μαθητές».

About kymaeditor

Check Also

Απεργιακή κινητοποίηση δασκάλων – νηπιαγωγών την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Στάση εργασίας 11:30 μέχρι λήξη του ωραρίου και δυνατότητα επιπλέον 3ωρης στάσης εργασίας από τους Συλλόγους για τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *