Προέλαση των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά- Αύξηση 17.1% της Cosco Pacific στα διακινούμενα εμπορευματοκιβώτια

Συνεχίζουν να προελαύνουν οι Κινέζοι στον Πειραιά αφού η Cosco Pacific, η μητρική της ΣΕΠ ΑΕ που διαχειρίζεται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ, ανακοίνωσε, για το τρίτο τρίμηνο του 2014,  αύξηση των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά της τάξης του 17,1%

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε  στη δημοσιότητα από τους προβλήτες της στο Ικόνιο πέρασαν 754.876 TEU ενώ συνολικά κατά το πρώτο 9μηνο του 2014 ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τα 2.225.400 TEU.

Ο ρυθμός αύξησης της κίνησης εμπορευματοκιβωτίων για το σύνολο του 9μηνου διαμορφώνεται έτσι στο+23,3%. Κύκλοι της ΣΕΠ ΑΕ σημειώνουν πως η αύξηση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη εάν υπήρχε η επιπλέον δυναμικότητα που θα προσθέσει η νεα επένδυση της Cosco στο δυτικό τμήμα του προβλήτα ΙΙΙ στα πλαίσια του λεγόμενου φιλικού διακανονισμού ο οποίος εχει πάρει το δρόμο της έγκρισης από την γενική συνέλευση του ΟΛΠ και την Ολομέλεια της Βουλής. Και αυτό διότι η θυγατρική της Cosco λειτουργεί ήδη κοντά στα όρια της πλήρους δυναμικότητά της με δεδομένα τα μεγέθη του λιμανιού ως εχουν σήμερα.

Σημειώνεται πως οι ρυθμοί ανάπτυξης της διακίνησης στον Πειραιά είναι από τους υψηλότερους των λιμανιών της Cosco Pacific διεθνώς καθώς συνολικά η Cosco στο 9μηνο είδε τον όγκο να αναπτύσσεται κατά 9,6%  (έναντι 23,3% στον Πειραιά) και στο τρίμηνο κατά 8,7% (έναντι 17,1%).

 

About kymaeditor

Check Also

Το Ε/Γ πλοίο ”ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ 2” δεν προσέγγισε τη Μύκονο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου κατά τον κατάπλου του Ε/Γ πλοίου  ”ΣΟΥΠΕΡ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *